Παρέλαβαν χειρουργικές μάσκες τα φαρμακεία αλλά κοστίζουν 1,20 ευρώ η μία

 Παρέλαβαν χειρουργικές μάσκες τα φαρμακεία αλλά κοστίζουν 1,20 ευρώ η μία

Με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας γνωστοποίησε στο κοινό της πόλης και του νόμου την παραλαβή μεγάλης ποσότητας χειρουργικών μασκών.

Αυτές έλειπαν από τα φαρμακεία πολλές προηγούμενες ημέρες λόγω γενικότερης έλλειψης στην αγορά και ταυτόχρονα μεγάλης ζήτησης τους.

Η κ.Ρακιντζή εξήγησε ότι τις φαρμακευτικές μάσκες της προμηθεύτηκε μαζικά τις προηγούμενες ημέρες ο Συνεταιρισμός των Φαρμακοποιών, ο οποίος τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή τις διένειμε όπως προβλέπεται στα φαρμακεία της πόλης και του νόμου.

Η διάθεσή τους στο κοινό θα γίνει με όρους που αναφέρονται στις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις. Η Πρόεδρος των φαρμακοποιών του Νομού Καβάλας εξήγησε ότι λόγω των ανατιμήσεων στο προϊόν,  οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται από χθες στα φαρμακεία ένα ευρώ και 10 λεπτά η μία. Θυμήθηκε ότι πριν ξεσπάσει η όλη αυτή η κρίση με την νόσο του κορωνοϊού το ίδιο προϊόν στοίχιζε 20 λεπτά το ένα! Έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κέρδος των φαρμακείων είναι το προβλεπόμενο και λογικό.

Η ανατίμηση σημείωσε οφείλεται σε αυτούς που  τις κατασκευάζουν και τις διακινούν χονδρικά πανελλαδικά.

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοποιοί του Νομού Καβάλας η Σίσσυ Ρακιντζή είπε: «Ήμασταν και είμαστε στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας.  Για αυτό και πολλοί συνάδελφοι προτιμούν να εξυπηρετούν μέσα από τα στόρια ή από την θυρίδα που διαθέτει το κατάστημα. Τηρούμε πάντα τα μέτρα Ασφαλείας γιατί πρέπει να προσέχουμε και εμείς και το προσωπικό μας».

Διαβάστε επίσης