Υπάρχουν και καλά νέα στη μάχη για τον κορωνοϊό

 Υπάρχουν και καλά νέα στη μάχη για τον κορωνοϊό

Συμπληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα από τη λήψη των εντατικών μέτρων πρόληψης στην αγορά για τον κορωνοϊό. Ο Νομός Καβάλας σε γενικές γραμμές προσαρμόστηκε και τηρουμένων των αναλογιών όλα τα μέτρα τηρούνται. Αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότεροι. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία κάτοικοι του Νομού είναι μέρες στο σπίτι, γνωρίζουν ότι θα μείνουν σε αυτό αρκετές ακόμη. Προοπτική εξόδου από την κρίση δεν φαίνεται. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Στην Αθήνα εξετάζονται κι άλλα σενάρια, ακούγεται πολύ το μέτρο της γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Είναι κάτι που μετατίθεται για να αποφασιστεί μετά το Σαββατοκύριακο.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν καλά νέα στην μάχη κατά του κορωνοϊού, και δη τοπικά καλά νέα, υπάρχει απάντηση: 1) Η κατάσταση της υγείας της 55χρονης (μοναδικό έως τώρα κρούσμα στο Ν. Καβάλας) παρουσιάζει βελτίωση αφού όπως λένε οι γιατροί ο πυρετός υποχωρεί. 2) Το Νοσοκομείο έλαβε χθες το μεσημέρι 7 αρνητικές απαντήσεις επί των εξετάσεων ισάριθμων ύποπτων περιστατικών.

Σε τεστ για κορωνοϊό υποβλήθηκαν χθες στο Νοσοκομείο άτομα του στενού περιβάλλοντος της 55χρονης. Ένα εκ των οποίων φέρεται να δήλωσε ότι παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Τα αποτελέσματα αναμένονται ίσως και σήμερα. Η 55χρονη νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο του Νοσοκομείου (νοσοκομείο αναφοράς για την ΑΜΘ) της Αλεξανδρούπολης. Επειδή η κατάσταση της βελτιώνεται, εικάζεται ότι θα μείνει στο Νοσοκομείο λίγες ημέρες. Στη συνέχεια πιθανότερο είναι να επιστρέψει σπίτι της όπου θα είναι απομονωμένη. Στην ίδια κατάσταση είναι όλα τα πρόσωπα του στενού της περιβάλλοντος.

Χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Νομίατρος και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την κατάσταση στην οποία βρήκαν το χώρο με αποτέλεσμα να κάνουν παρατηρήσεις στους υπευθύνους της λειτουργίας της, εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Κατά τα άλλα τα μέτρα στην πύλη του Νοσοκομείου υφίστανται και αποδίδουν. Οι αφίξεις ασθενών έχουν περιοριστεί ενώ σημαντική μείωση παρουσιάζουν και τα περιστατικά στα οποία επιλαμβάνεται το ΕΚΑΒ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης