• 19 Απριλίου 2024,

Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας

 Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του Δήμου ενώ ακόμη έγινε γνωστός ο νέος πενταψήφιος αριθμός για την άμεση επικοινωνία των δημοτών που μπορεί κάποιος να το βρει στην επίσημη ιστοσελίδα.

Αρχικά στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης, ο οποίος τόνισε: « Για μένα είναι  μια μέρα πολύ χαρούμενη και μέρα μεγάλης ικανοποίησης. Κάτι το οποίο συζητούσαμε για πολύ καιρό είναι ποια πραγματικότητα.  Εχω τη μεγάλη χαρά να σας παρουσιάσω μια αρτιότατη ιστοσελίδα του Δήμου.  Μια σελίδα πολύ σύγχρονη με νέες υπηρεσίες και νέα λειτουργικότητα.  Μια υπηρεσία που αξίζει και στο Δήμο Καβάλας και είναι ποια επαρκής για τα χρόνια που ζούμε. Νομίζω ότι θα είναι μια ιστοσελίδα η οποία θα δώσει άλλη πνοή στην επικοινωνία των πολιτών με το Δήμο.   Είναι κάτι καινοτόμο για τη διοίκηση του Δήμου.  Κάτι το οποίο που δε γινόταν για πολύ καιρό. Εχουμε ένα σάιτ το οποίο λειτουργεί με όλες τις συσκευές και θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα γενιά και όχι μόνο ένα διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Δίνει ένα επίσημο βήμα σε όλους αυτούς που στα κοινωνικά δίκτυα έχουν δημιουργήσει ομάδες.  Το σάιτ εκτός από τις πληροφορίες που  προφανώς προσφέρει στους δημότες, θα προσφέρει και υπηρεσίες  ψηφιακές, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την προηγούμενη κατάσταση.

Προσφέρει και καινούριες υπηρεσίες όπως αυτής της αναφοράς προβλημάτων προς το Δήμο.  Κατά ουσία αποτελεί μια επίσημη αναφορά των προβλημάτων προς το Δήμο, η οποία θα δρομολογείται από τμήμα που θα αναλάβει να την διεκπεραιώσει. Εχει αρχή, μέση και τέλος το ζήτημα.

Πέραν και τούτου είχε μια αρχιτεκτονική το οποίο θα το επιτρέψει να προσφέρει προστιθέμενη αξία και προστιθέμενες υπηρεσίες από εδώ και μετά. Υπηρεσίες που ακόμη δεν τις έχουμε σκεφτεί. Το σαιτ θα είναι πάντοτε σύγχρονο και ωφέλιμο για τους πολίτες της πόλης. Νιώθω πολύ υπερήφανος που έχουμε ένα σαιτ τέτοιο για το Δήμο μας. Δεν μας αξίζει τίποτα λιγότερο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος( διευθυντής προγραμματισμού ανάπτυξης και ψηφιακών υπηρεσιών) που αναλυτικά  με πολλές  λεπτομέρειες παρουσίασε τη  δομή του σάιτ.

Τόνισε αρχικά: « Πάντα ο στόχος μια καινούριας σελίδας είναι να εξυπηρετήσει τον κόσμο και τους συμπολίτες μας χωρίς να έρθουν στο χώρο των υπηρεσιών.  Αυτό πάντα γίνεται στο πλαίσιο της νομοθεσίας.  Το έργο το ανέλαβε και το εκτελεί  μια Καβαλιώτικη εταιρεία. Η εταιρεία Nortech.

Το έργο έως τώρα είχε διάρκεια υλοποίησης 10 μήνες. Συνεχίζεται η δουλειά. Επίσης κόστισε περίπου 22. 000 ευρώ.  Υπάρχει εύκολη αναζήτηση στις σελίδες του σάιτ»

 Τέλος στη νέα σελίδα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Nortech κ.  Οδυσσέας Τριαντάφυλλος :

  « Όταν προκηρύχτηκε φυσικά μας κέντρισε το ενδιαφέρον αφού ήταν έργο που αφορούσε την περιοχή την οποία ζούμε.  Θέλαμε να φτιάξουμε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό σαιτ. Παράλληλα εκεί που επικεντρωθήκαμε είναι να φτιάξουμε μια πλατφόρμα η οποία να μπορέσει να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες, αυτές οι οποίες τέθηκαν ως προδιαγραφές. Είδαμε ότι η πλατφόρμα αυτή έπρεπε να υποστηρίξει και άλλες λειτουργίες. Εχουμε αρκετά μεγάλη τεχνογνωσία και θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση που θα προκύψει στο μέλλον».

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός 15451.

Διαβάστε επίσης