Παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου η εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής στη Νέα Πεντέλη

 Παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου η εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής στη Νέα Πεντέλη

Ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο εφημέριος της εκκλησίας του Άη Γιάννη κ. Ηλίας Κωνσταντινίδης και ο συμπολίτης Τάσος Φουρτούνας συνόδευσαν στην Αθήνα την ιερή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής, η οποία βρίσκεται στον ομώνυμο ναό της πόλης. Μέχρι τις 20 Οκτώβρη η εικόνα θα βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής Νέας Πεντέλης. Στη φωτογραφία η πομπή ως την εκκλησία όπου έγινε η υποδοχή της εικόνας. Γεγονός που έγινε το Σάββατο το απόγευμα. Χθες τελέστηκε όρθρος, παράκληση, εσπερινός. Υπήρξε παράλληλο συνεδριακό πρόγραμμα αλλά και δύο συναυλίες. Παραδοσιακής και εκκλησιαστικής μουσικής. Το σχετικό ρεπορτάζ για τα γεγονότα του Σαββάτου αναφέρει (πηγή ιστοσελίδα orthodoxia.info): Απόψε το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας στην Πλατεία Νέας Πεντέλης με τον μητροπολίτη Φιλίππων Στέφανο να κομίζει ο ίδιος την ιερή εικόνα. Από εκεί κινήθηκαν λιτανευτικά προς το ναό όπου η εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό πλαίσιο και εν συνεχεία τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός.

Ο μητροπολίτης Φιλίππων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο για την άδεια να μεταφέρει το ιερό σέβασμα της Παναγίας της Σηλυβριανής στην ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, το εικόνισμα μπροστά στο οποίο προσευχόταν ο Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως. Ευχήθηκε σε όλους να προσευχόμαστε συνέχεια για να είμαστε σε διαρκή πνευματική επικοινωνία με τον Θεό και τους Αγίους της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Στέφανο για την τιμή λέγοντας πως η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης έχει ένα ακόμα λόγο να χαίρεται την έλευση της εικόνας της Παναγίας και αυτός είναι ο εορτασμός της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής από την επαρχία Σηλυβρίας, που τιμάται στο ναό αυτό. Από αυριο το απόγευμα ξεκινάει και το Αγιολογικό Συνέδριο το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια απο την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως (1920-2020) και τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

Διαβάστε επίσης