• 16 Απριλίου 2024,

Παρουσία τροχονόμων οι δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας!

 Παρουσία τροχονόμων οι δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας!

Συνεδρίαση μόνο του Τριμελούς Καβάλας είχε το χθεσινό πρόγραμμα των δικαστηρίων στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας.

Πάλι η προσέλευση του κόσμου ήταν περιορισμένη, οι δίκες αρκετά σύντομες και οι αναβολές συχνές. Για αυτό και η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε σύντομα. Περίπου στις 11 χθες το πρωί.

Όλες αυτές τις ημέρες στο δικαστικό μέγαρο η προσέλευση δικηγόρων- πολιτών κτλ είναι περιορισμένη αν και δίκες γίνονται και το δικαστικό έτος ξεκίνησε.

Και χθες όσοι ήταν στο ακροατήριο φορούσαν όλοι μάσκα. Εντύπωση προκάλεσε ότι στα μέτρα ασφαλείας την ώρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου μετέχουν και τροχονόμοι!

Μία ακόμη απόδειξη της έλλειψης αστυνομικών στην τοπική αστυνομική διεύθυνση. Το πρόβλημα προέκυψε εδώ και 10 περίπου μέρες. Όταν το Αστυνομικό Τμήμα δεν διαθέτει την απαραίτητη δύναμη για τα δικαστήρια, καλούνται αστυνομικοί από τις Κρηνίδες, την Ελευθερούπολη κτλ. Ακόμη κι από το τμήμα Τροχαίας. Χθες λοιπόν ήταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αστυνομικός που συνήθως βλέπουμε στους δρόμους, με το δίκυκλο του.

Από πλευράς ουσίας χθες στο Τριμελές. Καταδικάστηκε 88χρονος κάτοικος Θάσου που ήταν κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία!

Ήταν μια από τις γνωστές υποθέσεις διαφορών μεταξύ συγγενών για την περιουσία τους. Το επεισόδιο της δικογραφίας φέρονταν να έγινε πέρσι τον Μάη σε περιοχή της Θάσου. Τότε ο κατηγορούμενος απείλησε το συγγενικό του πρόσωπο. Απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος και την ηλικία του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε επιβάλλοντας του ποινή- με ελαφρυντικά και αναστολή- φυλάκισης μόνο 10 ημερών. Τη δίκη παρακολούθησαν συγγενικά πρόσωπα τόσο του μηνυτή όσο και του κατηγορούμενου.

Διαβάστε επίσης