• 25 Απριλίου 2024,

Παρουσίαση δύο βιβλίων του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

 Παρουσίαση δύο βιβλίων του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στις 6.30 μμ θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από τον Καβαλιώτη δημοσιογράφο και συγγραφέα Βαγγέλη Παπαδόπουλο η παρουσίαση δύο βιβλίων του:

«Στα ίχνη μιας άγνωστης» Ερωτικό ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στην απελευθέρωση της Καβάλας.

«Διόρθωσις ημαρτημένων» Ο βίος και η πολιτεία μου, Συμβολή στην ιστορία του Τύπου και στην ιστορία της Καβάλας.1968-2018. Πενήντα χρόνια λάθος !

-Ταυτόχρονα θα προσφερθεί δωρεάν και το ανάτυπο των <Χρονικών> της Παυλείου Εταιρίας Ιστορικών Μελετών.

-Κατά την παρουσίαση θα προβληθεί και ένα video 30 ή 45 λεπτών από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος για την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Επίσης τη Δευτέρα θα γίνει και η δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του δημοσιογράφου Ευάγγελου Παπαδόπουλου καθώς και του Κώδικα της Δημογεροντίας Καβάλας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Σημαντικό αρχειακό απόκτημα για τη Δημ.Βιβλιοθήκη.

Την Κυριακή, παραμονή της εκδήλωσης, θα τελεστεί μνημόσυνο για τους οικείους του Στυλιανό, Μαρίκα, Ευθύμιο και για τους τεθνεώτες συναδέλφους του δημοσιογράφους και εκδότες, κληρικούς, δημάρχους, βουλευτές, τοπικούς παράγοντες, τυπογράφους, ποιητές και ζωγράφους με τους οποίους συνεργάστηκε στα πενήντα αυτά χρόνια.

Ειδικότερα μνημόσυνο για:

—Τους αρχιεπισκόπους: Χρυσόστομο Χατζησταύρου, Ιερώνυμο, Σεραφείμ και Χριστόδουλο.

—Τους μητροπολίτες: Αμβρόσιο,Αλέξανδρο,Διονύσιο,Ευδόκιμο,Κωνστάντιο,Προκόπιο,Μάξιμο,Θεόκλητο.Αυγουστίνο.

 

Διαβάστε επίσης