• 28 Απριλίου 2024,

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Γιάννη Μανωλή

 Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Γιάννη Μανωλή

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Γιάννη Μανωλή “The Hunter, The Woman & The Hut” που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της ΣΦΓΤ το Σάββατο  20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19:00.

Λίγα λόγια για το φωτογραφικό έργο:

Αυτή η σειρά εικόνων είναι αποτέλεσμα τεσσάρων ετών οδοιπορικής εξερεύνησης του ελληνικού τοπίου. Οι εικόνες αποκαλύπτουν μια προσωπική καταγραφή της σύγχρονης περαστικής κοινωνίας με στόχο την απεικόνιση μιας μεταβατικής κατάστασης μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος.

Συνδυάζοντας πορτρέτα, τοπία, εσωτερικούς χώρους και λεπτομέρειες, το «The Hunter, The Woman & The Hut» καταγράφει θραύσματα από τρόπους ζωής διαφορετικούς από τους γνωστούς της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, με κοινό άξονα το ελληνικό τοπίο.

Άνθρωποι κοντά στη φύση, ο κυνηγός, η καλύβα, στοιχεία όπως η ελληνική προτομή στην είσοδο ενός σπιτιού και το μακεδονικό παλάτι προς πώληση περιγράφουν μία κατάσταση μεταξύ ουτοπίας και δυστοπίας αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν και ως καθοδηγητικοί άξονες μιας νοσταλγικής αφήγησης με την οποία ο θεατής ενθαρρύνεται να πάρει μέρος.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Το 2016, αποφοίτησε από το Metropolitan College of Thessaloniki School of Architecture BA(Hons), RIBA I. Έκτοτε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας στη σχολή Stereosis School of Photography.

Έχει επιμεληθεί ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ενώ ταυτόχρονα έχει πραγματοποιήσει 4 ατομικές εκθέσεις. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά διαδικτυακά περιοδικά όπως (Kaltblut, Float, Contributor). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως το Athens Photo Festival το 2018 και το 2022, σε σημαντικούς χώρους όπως το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Μπενάκη.

To 2018, η δουλειά του επιλέχθηκε μεταξύ 277 άλλων φωτογράφων και πραγματοποίησε μία από τις δύο ατομικές εκθέσεις τις οποίες οργάνωσε το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Photobiennale 2018. Το φωτογραφικό του έργο έχει φιλοξενηθεί στην περιοδεύουσα ομαδική έκθεση του Fotofilmic (San Francisco, Vancouver and Seoul) το 2019.

Το 2022 ο εκδοτικός οίκος The Velvet Cell εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “The Hunter, The Woman & The Hut”. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στο θεατράκι της Στέγης με ελεύθερη είσοδο. Θα προλογίσει ο φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης.

ig: giannis__manolis
www.giannismanolis.com

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Σώτη Τυρολόγου                                                                                         Ηλίας Κουμουλίδης

Διαβάστε επίσης