• 19 Απριλίου 2024,

Παρουσίαση του βιβλίου Ραγιάς. Μέρες και Νύχτες 1821 του Γιάννη Καλπούζου

 Παρουσίαση του βιβλίου Ραγιάς. Μέρες και Νύχτες 1821 του Γιάννη Καλπούζου

Το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και το Βιβλιοπωλείο Εκλογή παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου Ραγιάς. Μέρες και Νύχτες 1821, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00, στο Ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

Για το ιστορικό μυθιστόρημα θα συζητήσουν ο συγγραφέας, η κα Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο κ. Βασίλειος Ασημένιος. Μια ιστορία αγάπης ξεκινά με φόντο την προεπαναστατική Ελλάδα. Η πλοκή εξελίσσεται ακολουθώντας μάχες-σταθμούς της Επανάστασης ως τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Το μεγαλείο, αλλά και η σκοτεινή πλευρά του ξεσηκωμού, ο ρόλος των απλών και άσημων αγωνιστών, οι έριδες, οι προδοσίες και οι φιλίες ξετυλίγονται γλαφυρά από την πένα του λογοτέχνη.

Ο Γιάννης Καπλούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960 και ζει στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους, διηγήματα και μυθιστορήματα. Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του Ιμαρέτ, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και τον κατέστησε ιδιαίτερα αγαπητό στο αναγνωστικό κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19. Εικόνα εξωφύλλου: “Αποτυχία επιχειρήσεως” του Henri Decaisne, Μουσείο Μπενάκη

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης