Υπέρβαρη αποσκευή; Μικρά μυστικά για καλύτερη διαχείριση χώρου!

 Υπέρβαρη αποσκευή; Μικρά μυστικά για καλύτερη διαχείριση χώρου!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν συνήθως υψηλά κόστη στις παραδοτέες αποσκευές και μάλιστα υψηλότερα στις υπέρβαρες. Πολλές φορές και εμείς ως ταξιδιώτες παρασυρόμαστε και φουσκώνουμε τις βαλίτσες https://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-valitses με περιττά ρούχα και άλλα είδη ταξιδιού.

Εάν, λοιπόν, ταξιδεύετε με περιορισμένο μπάτζετ ή απλά θέλετε να περιορίσετε τα έξτρα κόστη στο ταξίδι σας, ίσως είναι καλύτερα να αποφύγετε να παραδώσετε τις αποσκευές σας. Η καλύτερη, εναλλακτική, επιλογή λοιπόν είναι να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα των χειραποσκευών και των προσωπικών αντικειμένων.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχετε να ταξιδέψετε, για παράδειγμα, στο εξωτερικό; Ή ένα πολυήμερο ταξίδι εντός της χώρας; Μπορείτε ακόμα να μειώσετε τα πρόσθετα κόστη από τις παραδοτέες αποσκευές;

Η αλήθεια είναι πως εξαρτάται κυρίως από το πόσο καιρό θα παραμείνετε στον προορισμό σας. Εάν πρόκειται να λείψετε για πάνω από τρεις εβδομάδες, τότε μια μεγάλη βαλίτσα μάλλον είναι αναπόφευκτη ανάγκη. Αντιθέτως, εάν πρόκειται για λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι χειραποσκευές τότε μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας. Βεβαίως, εξαρτάται και από τον προορισμό, που σημαίνει ότι όσο πιο ψυχρό το κλίμα τόσο πιο χοντρά τα ρούχα άρα και πιο ογκώδης η βαλίτσα.

Παρακάτω είναι μερικά tips για το πως θα εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα:

  1. Ενημερωθείτε για την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας που πετάτε σχετικά με τις αποσκευές καμπίνας.

    Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν διευκρινιστικούς οδηγούς και πληροφορίες στο εταιρικό τους ιστότοπο σχετικά με τα επιτρεπόμενα όρια των αποσκευών καμπίνας. Καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζετε εάν πρόκειται να πάρετε μαζί σας αντικείμενα που απαγορεύονται στις χειραποσκευές. Για παράδειγμα οι περισσότερες αεροπορικές δεν επιτρέπουν μπουκάλια με υγρά πάνω από μια ποσότητα ( συνήθως είναι max. 100ml ), άρα πρέπει να μεριμνήσετε να μεταγγίσετε το περιεχόμενό τους σε μικρότερα μπουκαλάκια. Σε τελική λύση, μπορείτε απλά να αγοράσετε ό,τι χρειάζεστε από κάποιο κατάστημα duty free στο αεροδρόμιο ή από τον προορισμό σας.

  2. Αποστείλετε τα αντικείμενα με μεταφορική εταιρεία

    Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε μαζί σας ορισμένα αντικείμενα που δεν επιτρέπονται στις χειραποσκευές ή κάποια καλλυντικά που δεν μπορείτε να τα μεταγγίσετε, τότε μπορείτε να τα αποστείλετε με κούριερ. Το κόστος ενός μικρού πακέτου είναι συγκριτικά μικρότερο από το κόστος να τα «τσεκάρετε» στο αεροδρόμιο και δεν εξαλείφετε και την πιθανότητα να σπάσουν ή να χαθούν μεταξύ των άλλων αποσκευών. Σιγουρευτείτε ωστόσο να αποστείλετε τα αντικείμενα αυτά τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την αναχώρησή σας. Εάν θα διαμείνετε σε ξενοδοχείο, ζητήστε να τα παραλάβουν εκ μέρους σας.

  3. Ζυγίστε την αποσκευή σας

    Μόλις φτιάξετε την βαλίτσα σας και την κλείσετε, ζυγίστε την. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή ζυγαριά μπάνιου. Έτσι δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως σε περίπτωση που ζυγίσουν την βαλίτσα σας έχοντας ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια και πληρώνοντας επιπλέον χρεώσεις. Δοκιμάστε να μειώσετε το βάρος, αφαιρώντας τα λιγότερο χρήσιμα ρούχα ή αντικείμενα. Να έχετε μαζί σας πάντα τα αναγκαία.

  4. Αποφύγετε τα πολλά ρούχα

    Καλό θα ήταν να σκεφτείτε τις ανάγκες σας σε ρούχα που πιθανώς να προκύψουν στο ταξίδι σας. Να πάρετε μαζί σας ρούχα τα οποία συνδυάζονται μεταξύ τους ώστε να αποφύγετε περιττές επιλογές. Για παράδειγμα, δύο ζευγάρια τζιν και ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια θα είναι αρκετά. Αρκετά ξενοδοχεία σας δίνουν την δυνατότητα να αξιοποιήσετε τα πλυντήριά τους δωρεάν ή με μία μικρή χρέωση.

  5. Κρατήστε και λίγο ελεύθερο χώρο στις χειραποσκευές σας για τα σουβενίρ

    Εάν σχεδιάζετε να κάνετε αγορές στον προορισμό σας ή πάντα γυρνάτε με ένα σουβενίρ τότε καλό θα ήταν να μεριμνήσετε για τον αντίστοιχο ελεύθερο χώρο στις αποσκευές σας. Εάν είναι γεμάτες οι αποσκευές σας, τότε μπορείτε να τα αποστείλετε με μια μεταφορική στο σπίτι σας, πάλι δύο ημέρες πριν αναχωρήσετε.

Διαβάστε επίσης