• 17 Σεπτεμβρίου 2020,

Παρουσιάστηκε η δράση του υποβρύχιου καθαρισμού στο λιμανάκι της Νέας Καρβάλης (φωτογραφίες)

 Παρουσιάστηκε η δράση του υποβρύχιου καθαρισμού στο λιμανάκι της Νέας Καρβάλης (φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Καρβάλης, Νίκος Καρακεΐσογλου και η εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης iSea, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, στην παραλία της Νέας Καρβάλης, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δράση του υποβρυχίου καθαρισμού στο λιμανάκι της περιοχής.

Ο κ. Μουριάδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης και τις εταιρίες Α Β Βασιλόπουλος και Procter & Gample για την πρωτοβουλία τους, ανέφερε πως τέτοιου είδους ενέργειες στηρίζουν εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να τους στείλει το μήνυμα ότι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Σταυρίδης, ο οποίος ευχήθηκε παράλληλα να εκλείψει η ανάγκη ανάληψης παρόμοιων εξορμήσεων το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Καρακεΐσογλου είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβούλιου, θα σταθούν αρωγοί σε αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις, ενώ η κ. Χαρίτου επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου θα πραγματοποιηθούν 50 δράσεις καθαρισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας, μέσα από το πρόγραμμα “Προσφέρω” και τόνισε με έμφαση πως βασικός στόχος της iSea είναι η προώθηση πολιτικών προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων και των οργανισμών που διαβιούν μέσα σ’ αυτά.

Οι δράσεις υποβρυχίου καθαρισμού της Περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης iSea, θα συνεχιστούν την Κυριακή 26 Ιουλίου, στο Περιγιάλι και την Καλαμίτσα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης