Παύλος Προβατίδης: « Κερδίσαμε δίκαια, εξαιρετικός ο Ευστρατίου» – Δημήτρης Σιώπης: « Εφεύρεση του βοηθού το πέναλτι»

 Παύλος Προβατίδης: « Κερδίσαμε δίκαια, εξαιρετικός ο Ευστρατίου»  – Δημήτρης Σιώπης: « Εφεύρεση του βοηθού το πέναλτι»

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι

Δηλώσεις για το παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΚ, έκαναν στους 93,7 οι δυο προπονητές των ομάδων, Δημήτρης Σιώπης και Παύλος Προβατίδης.

Αναλυτικά είπαν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΩΠΗΣ(προπονητής Ηρακλή Καβάλας)

Ερώτηση: Πείτε μας την άποψη σας για το ματς με την ΑΕΚ.

Απάντηση: Ηταν ένα ματς που είχε δύναμη και πάθος. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος και είχες καλύτερες φάσεις από μας. Στα σημεία η ΑΕΚ ήταν λίγο καλύτερη από μας στα πρώτα 45 λεπτά και θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα γκολ.  Εμείς δεν είχαμε αξιόλογες ευκαιρίες σαν αυτές της ΑΕΚ. Στο β` μέρος ισορροπήσαμε, ήμασταν αρκετά καλύτεροι από το πρώτο ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας. Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι θα τελείωνε 0-0 το παιχνίδι η θα είχαμε κάποιο γκολ εμείς, μια εφεύρεση του βοηθού ενώ ο διαιτητής έκανε παρατήρηση στον επιθετικό  και φαίνεται καθαρά στην κάμερα, δόθηκε πέναλτι ενώ εμείς βγαίναμε στην αντεπίθεση στην εξέλιξη της φάσης. Δεν υπήρχε κάτι, το είδαν όλοι. Αυτή η φάση έκρινε το παιχνίδι. Ηταν μετά πολύ αργά να αντιδράσουμε αν και προσπαθήσαμε στα τελευταία λεπτά.  Σίγουρα τώρα δυσκολεύουν τα πράγματα για όλους μας.  Ηταν αλλοίωση αποτελέσματος. Ηταν 0-0 το ματς και πήγαινε στο τέλος. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε βάλει κάποιο γκολ αλλά η εικόνα άλλαξε μετά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε πει κάποια πράγματα για το πώς θα μαρκάρουμε κάποιους παίκτες της ΑΕΚ που είναι σε καλή κατάσταση στα τελευταία ματς. Μας στέρησαν αυτό που δουλέψαμε και σίγουρα είμαστε παραπονούμενοι.

Ερώτηση: Δυσκολεύει η μάχη της παραμονής;

Απάντηση: Κοιτάξτε δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους του Κοκκινοχώματος. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ολοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Παραιτήθηκε προπονητής από την αντίπαλη ομάδα.  Ξαφνικά δεν έγινε… Μπαρτσελόνα το Κοκκινόχωμα.

Σίγουρα ψάχνουμε να βρούμε βαθμούς. Ανεβήκαμε αγωνιστικά στα τελευταία παιχνίδια.

Είμαστε μια ομάδα που παλεύουμε τα ματς. Εχουμε συνοχή και ανάλογα με τον αντίπαλο προσαρμόζουμε τον τρόπο που θα παίξουμε. Πλέον δεν μπορούμε να παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια.  Τα δεδομένα είναι διαφορετικά από το καλοκαίρι. Νομίζω ότι τα παιδιά τώρα προσπαθούν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Όταν βλέπουν ορισμένα πράγματα, είτε είναι διαιτησία, είτε γύρω- γύρω αυτό που γίνεται, νομίζω ότι απογοητεύονται και εκνευρίζονται. Χρειάζεται ανέβασμα της ψυχολογίας αφού έχουμε και πολλούς νεαρούς παίκτες.  Μόνο στο πρώτο ματς που κάθισε στο πάγκο με τον Αετό ήμασταν τελείως ανοργάνωτοι. Τα παιδιά αποκτάνε αίσθηση το τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι, μέρα με τη μέρα. Ηταν μια πολύ εύκολη απόφαση το πέναλτι και μας πείραξε γιατί ο διαιτητής ήταν ακριβώς δίπλα. Μας στερούν βαθμούς έτσι.

Του είπα αν έχει καθαρή συνείδηση για το πέναλτι που έδωσε, ζητώ συγνώμη εγώ. Ολοι κάνουμε αγώνα όπως και η ΑΕΚ που προσπαθεί σε μεγάλο βαθμό επίσης το Κοκκινόχωμα είναι ιστορική ομάδα.  Εμείς δεν επιλέγουμε παιχνίδια, τώρα παίζουμε με τον Ορφέα που είναι μια ομάδα που έχει πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο. Ισως να υπάρχει μια κούραση από το Κύπελλο που θα έχει ο Ορφέας και θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε.  Πολλές ομάδες διεκδικούν την παραμονή και δεν υπάρχουν περιθώρια.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ(προπονητής ΑΕΚ)

Ερώτηση: Πως ήταν το ματς με τον Ηρακλή; Δίκαιη  νίκη της ΑΕΚ;

Απάντηση: Ηταν ένα ντέρμπι με δυο ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Καβάλας.  Θεωρώ ότι σε όλο το παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι.

Χάσαμε πολλές ευκαιρίες ενώ ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ με πέναλτι. Αξίζαμε από το πρώτο ημίχρονο να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι, βάση ευκαιριών. Συγχαρητήρια στον τερματοφύλακα του Ηρακλή που ήταν εξαιρετικός. Νομίζω ότι δεν είδα στο φετινό πρωτάθλημα να κάνει αυτά που έκανε ο Διονύσης(Ευστρατίου) στο μεταξύ μας παιχνίδι. Προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του. Εμείς είμαστε δίκαιοι νικητές. Στο β` γύρο έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά.  Η ομάδα και στον α` γύρο έπαιζε καλό ποδόσφαιρο αλλά δε μπορούσαμε να βάλουμε το εύκολο γκολ. Τώρα έχουμε βρει λύσεις με την προσθήκη του Κώστα Άγγου. Δεν είναι μόνο η προσθήκη μόνο σαν Κώστας Άγγος. Είναι όλο το… πακέτο.

Ανέβηκε και η ψυχολογία των υπολοίπων παικτών με αυτή την προσθήκη.  Δεν είναι μονό ότι είναι παραγωγικός, υπάρχει και διαφορά συμπεριφοράς όλης της ομάδας.  Αν δείτε τα αποτελέσματα του β` γύρου, η ΑΕΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Αν η ομάδα συνεχίσει έτσι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάμε προς τα κάτω. Πρέπει να κοιτάμε μόνο προς το πάνω. Ο στόχος μας από την αρχή της χρονιάς ήταν η πρώτη πεντάδα. Δεν κάνουμε πισωγύρισμα. Δεν είπαμε άλλα λόγια στην αρχή.

Η ομάδα είναι πολύ γυμνασμένη και μπορεί να υλοποιήσει το στόχο της.

Ερώτηση: Υπάρχει η επίμαχη φάση του πέναλτι. Πως την είδες;

Απάντηση:  Εγώ δεν τα πάω καλά με την τεχνολογία. Έβαλα πάντως τον ανιψιό μου να μου κάνει ένα καρέ- καρέ της φάσης. Ας το δουν όλοι και ας πουν αν είναι πέναλτι η όχι.

Ας κάνουν αυτό που έκανα εγώ και μετά ας μιλήσουν αυτοί που ανεβάζουν τα βιντεάκια.

Χαλάνε μια νίκη μιας ομάδας που έπαιζε με 4 παίκτες γεννημένους το 2000 και 1 παίκτη γεννημένο το 2001.   Χαλάνε τη διάθεση τους. Γιατί; Δεν παίξαμε καλύτερα; Εγώ ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Ισως και η ομάδα μου να αδικήθηκε σε κάποια παιχνίδια, δε βγήκα να ανεβάσω βιντεάκια.

Ερώτηση: Το πρόγραμμα ευνοεί την ΑΕΚ να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού;

Απάντηση:  Προσπαθώ να τους πείσω τους παίκτες μου, ότι αυτό που δείχνουμε δε είναι μόνο για την παραμονή.  Η εικόνα είναι πολύ καλή. Το πρόγραμμα εμείς το κάνουμε εύκολο η δύσκολο.  Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Τώρα παίζουμε με το Βυζάντιο. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο.  Είναι ματς παραμονής έτσι όπως φαίνεται. Το Βυζάντιο έκανε δυο πολύ σπουδαίες νίκες. Πήρε 6 πόντους, υπερπολύτιμους στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει.

Ερώτηση: Ποιο θα είναι το όριο της παραμονής; Πόσους βαθμούς χρειάζεται μια ομάδα για να παραμείνει στην κατηγορία;

Απάντηση: Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πει σε κάποια συζήτηση που είχα ότι θα πάει η παραμονή στους 32 βαθμούς. Τώρα αυτή την εβδομάδα, πρέπει να… ψάξω.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης