• 26 Απριλίου 2024,

Παύλος Δερμιτζάκης: « Μονόδρομος η νίκη, μας βοηθάει το πρόγραμμα στη συνέχεια»

 Παύλος Δερμιτζάκης: « Μονόδρομος η νίκη, μας βοηθάει το πρόγραμμα στη συνέχεια»

Δηλώσεις στους 93,7 έκανε ο προπονητής του ΑΟΚ αναφερόμενος στο παιχνίδι ντέρμπι της Κυριακής με το Νέστο Χρυσούπολης αλλά και σε αυτό που πέρασε στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό.  Αναλυτικά.

Ερώτηση: Οι σκέψεις σας για το παιχνίδι της Κυριακής;

Απάντηση: Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Βαθμολογικά υπάρχει μια διαφορά τεσσάρων βαθμών που μπορεί να λέει πολλά αλλά και τίποτα.  Τα πολλά είναι ότι ο  Νέστος δεν έχει ήττα ακόμη ενώ το τίποτα έχει να κάνει με το  πρόγραμμα που  δείχνει ότι αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφτεί.

Πριν φτάσω στο παιχνίδι θέλω να κάνω μια αναφορά και να πω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Σίγουρα προερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στο στόχο που είχαμε γι` αυτό το παιχνίδι και εκτός φυσικά προγράμματος. Βγάλαμε κούραση σε όλα τα επίπεδα ότι έχει να κάνει με το πάθος που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια και φυσικά τακτικά όταν  η νίκη για μια ομάδα είναι μονόδρομος. Ο ΑΟΚ είναι ο πρώτος που μπαίνει σε με σειρά δύσκολων αγώνων αφού έτσι είναι δομημένο το πρόγραμμα.  Αυτά τα ματς  τα βγάλαμε λόγω καιρικών συνθηκών σε βαριά τερέν. Είχαμε μεγάλη καταπόνηση γιατί καταναλώσαμε μεγάλη ενέργεια και αν συμπληρώσουμε ότι υπήρχαν ελλιπείς προπονήσεις, προπονήσεις σε βαριά γήπεδα και χάσαμε πολλές προπονητικές μονάδες για να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε. Είχαμε ένα επιπλέον πρόβλημα παραμονές του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, που ήταν ο τραυματισμός του Ψάλτη, ενός παίκτη που ήταν σε καλή κατάσταση και σε φόρμα. Στη διάρκεια του αγώνα ο τραυματισμός του Τσούτση ήταν μια σημαντική απώλεια αφού ήταν από τους θετικούς.  Η ομάδα έχει καταναλώσει μεγάλη ενέργεια. Καμία φορά σ` ένα παιχνίδι που θέλαμε το κερδίσουμε να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν μας αρέσει.  Ιδιαίτερα στον κόσμο. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και όλοι μαζί πρέπει μέχρι τέλος να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει όλοι μαζί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά είχανε 11 σερί νικηφόρα παιχνίδια με πολλά γκολ και μηδέν παθητικό. Δεν αξίζει να ακυρώσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, την οποία από την αρχή της χρονιάς όλοι είμαστε προσηλωμένοι με πολύ αγάπη. Σίγουρα θα έρθουν και κακές στιγμές αλλά οι καλές στιγμές πρέπει να είναι περισσότερες. Η νίκη είναι μονόδρομος για το παιχνίδι της Κυριακής. Η νίκη θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας  και βάση αυτών που προανέφερα για το πρόγραμμα.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το δύσκολο πρόγραμμα του Νέστου για να πάμε στην πρώτη θέση.

Ερώτηση:  Οι παίκτες του ΑΟΚ μπορούνε να διαχειριστούν το άγχος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

Απάντηση:  Ιδιαίτερα  το  προπονητικό επιτελείο αλλά  και η διοίκηση, προσπαθούν να περάσουν στα παιδιά ένα άγχος το οποίο θα είναι θετικό και όχι αρνητικό. Τα παιδιά γνωρίζουνε το τι πρέπει να κάνουνε σε αυτό το ματς.  Γνωρίζουνε ότι σε περίπτωση νίκης κάτι το οποίο είναι εφικτό αφού πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, θα φτάσουμε πολύ κοντά στη βαθμολογία και θα περιμένουνε στραβοπάτημα εκ νέου του Νέστου. Σίγουρα όμως πρέπει να κοιτάμε πρώτα τα δικά μας αποτελέσματα γιατί θεωρώ ότι έχουμε ομάδα που μπορούμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια.  Πρέπει την Κυριακή να είναι ένα παιχνίδι διαφήμιση για το νομό μας. Βλέπετε ότι διακρίνονται και οι 4 ομάδες του νομού και αυτό λέει  πολλά για μένα.  Σίγουρα όμως μια ομάδα πρέπει να παίζει σε υψηλό επίπεδο γιατί έχει τις βάσεις να το πετύχει  ο νομός μας και πιστεύω ότι τα φόντα για αυτό τα έχει μόνο  και λόγω ιστορίας ο ΑΟΚ.

Ερώτηση: Υπάρχει και μια πικρία στον κόσμο από την ήττα στις Σέρρες.

Απάντηση: Ο κόσμος έρχεται σε όλα τα παιχνίδια και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας προσπαθεί να δημιουργήσει το 12ο παίκτη. Εγώ προσωπικά και οι ποδοσφαιριστές του ευχαριστούμε από το πρώτο παιχνίδι. Καταβάλουν μια μεγάλη προσπάθεια. Ολοι μαζί να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο. Κανένας δεν έχει πάρει πρωτάθλημα από την 17η αγωνιστική. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό μέχρι το τέλος.

 

Διαβάστε επίσης