• 17 Μαΐου 2024,

Παύλος Δερμιτζάκης στους 93,7 : « Ευχαριστώ τον κόσμο από την καρδιά μου, σαν κόρη οφθαλμού πρέπει να έχουμε τους ανθρώπους της διοικούσας»

 Παύλος Δερμιτζάκης στους 93,7 : « Ευχαριστώ τον κόσμο από την καρδιά μου, σαν κόρη οφθαλμού πρέπει να έχουμε τους ανθρώπους της διοικούσας»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι και όχι μόνο. Μίλησε για τη διοικούσα, τους, φιλάθλους αλλά και τον Γιώργο Τάτση.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πρώτα από όλα να ξεκινήσουμε με τα συναισθήματα σας και να σας ρωτήσουμε αν έχετε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα σας με αυτό που ζήσαμε εχθές στο γήπεδο του Καλαμπακίου.

Απάντηση : Καλημέρα και καλό μήνα σε εσάς και όλους τους ακροατές σας, θέλω να πω πως ασχολούμενος πολλά χρόνια από μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής ναι έχω ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις αλλά πάντα το καινούριο είναι πιο σημαντικό και πιο ιδιαίτερο. Ήτανε ένα παιχνίδι με έντονα συναισθήματα και στο τέλος μένει η αίσθηση της νίκης μαζί με την χαρά που πήραμε καθότι φτάσαμε ακόμη πιο κοντά στον στόχο που έχουμε βάλει.

Είχαμε και κόντρα τον αέρα στα πρώτα 45 λεπτά ενώ ο αντίπαλος με μια άκρως αμυντική διάταξη έκλεισε τους χώρους με αποτέλεσμα να χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να βρούμε τον τρόπο να διασπάσουμε αυτήν την μαζική άμυνα μέσω και των πραγμάτων που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δεν είχαμε οπότε την υπομονή να το κάνουμε αυτό θεωρώ. Κάναμε αρκετές μεγάλες μπαλιές και αλλαγές παιχνιδιού κάτι το οποίο φάνηκε να αντιμετωπίζεται με ευκολία από τον αντίπαλο.

Ερώτηση: Δεν είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο από εσάς , όντας δίπλα από τον πάγκο  ακούγαμε  τις οδηγίες σας προς τους παίκτες να παίξουν με κάτω τη μπάλα.

Απάντηση: Φυσικά, τα βήματα που πρέπει να κάνεις σαν ομάδα όταν έχεις απέναντι σου έναν αντίπαλο που αμύνεται μαζικά είναι συγκεκριμένα. Εμείς σαν ομάδα δεν πήραμε το πλάτος και το βάθος του γηπέδου, υπήρξε σίγουρα και άγχος και πίεση. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι πέρα από την αμυντική προσήλωση του αντιπάλου αντιμετωπίσαμε άλλα προβλήματα. Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όπου και με τον αέρα δικό μας διατηρώντας παράλληλα πολύ υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας πιέσαμε περισσότερο. Σε μία όμως στατική φάση από μια αδράνεια δεχθήκαμε το γκολ , προηγουμένως και ένα δοκάρι παρόλο που οι στατικές φάσεις όλη τη χρονιά αποτελούσαν ένα από τα δυνατά μας σημεία. Γρήγορα αντιδράσαμε σαν ομάδα, τα παιδιά αντιδράσανε σαν καλοί ποδοσφαιριστές, ρόλο έπαιξε και κόσμος αλλά και φυσικά η βαριά φανέλα που έχουμε σαν σωματείο.

Ερώτηση : Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις σας στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα στην οποία αναφερθήκατε στο γεγονός πως μερικοί φίλαθλοι αποχώρησαν στο 80ο λεπτό. Ήταν ένα παράπονο σας;

Απάντηση: Όλος ο οργανισμός , όλοι είμαστε σκλαβωμένοι από τον κόσμο που από την πρώτη αγωνιστική στο Παραλίμνι έρχεται στο γήπεδο και ακολουθάει αυτήν την προσπάθεια. Δείχνουνε την αγάπη τους και την υποστήριξη στο σωματείο. Θεωρώ ότι αν πετύχουμε κάτι θα το πετύχουμε όλοι μαζί. Είμαστε όλοι μαζί μια αλυσίδα, έτσι το βλέπω εγώ.  Και εσείς οι δημοσιογράφοι.  Πρέπει  να υπάρχει πίστη και η πίστη είναι όταν υπάρχει το δύσκολο, όχι το εύκολο.  Στεναχωριέμαι όταν βλέπω κόσμο να απογοητεύεται και να φεύγει.  Χρειάζεται πίστη στην ομάδα και στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι. Στο τέλος όλοι θα ανταμειφθούμε.

Ερώτηση: Αξίζει να αναφερθούμε στο πρόσφατο θάνατο του Γιώργου Τάτση, που τον έζησε σε μεγάλο βαθμό ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Απάντηση: Ο Γιώργος Τάτσης για μένα ήταν ποδοσφαιρικός μου πατέρας. Ηταν αυτός που μου έδωσε τη δυνατότητα να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο αλλά και να είμαι πειθαρχημένος. Να πειθαρχώ μέσα στο γήπεδο και εκτός. Ηταν ένας άνθρωπος που πάντοτε τον θαύμαζα και θα τον έχω πάντοτε ένα σημαντικό κομμάτι στην καρδιά μου.  Ηταν ένας άνθρωπος υπερήφανος και δυναμικός. Μετέδιδε ένα μέταλλο στους παίκτες. Με ανθρώπους τους οποίους αγαπούσε ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. Με μένα ήταν πολύ αυστηρός. Με σημάδεψε θετικά το χαρακτήρα μου όπως και άλλων παιδιών.  Δυστυχώς το μάθαμε αργά και δεν μπορέσαμε να παραστούμε στην κηδεία.

Ερώτηση: Αφιερωμένη η νίκη στο Καλαμπάκι στους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής; Ειδικά στους κ.κ Αντωνίου, Δεληκάρη, Κατσαμακίδη.

Απάντηση: Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι παράγοντες για να τους αφιερώνουμε πράγματα. Είναι παράγοντες που αγαπάνε την Καβάλα και τον έχουν δείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουν μια ομάδα σωστά δομημένη να ανέβει κατηγορίες και να πάει εκεί όπου αξίζει.  Αυτοί ξέρουνε την αγάπη που τους έχουμε. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα γι` αυτούς. Είναι άνθρωποι δοτικοί.  Όταν τους δώσεις ένα πράγμα σου επιστρέφουν πολλά πράγματα. Αυτούς πρέπει να τους έχουμε σαν κόρη οφθαλμού. Πραγματικά να τους κάνουμε υπερήφανους όπως όλο τον κόσμο.  Θέλει ο στόχος αυτός υπομονή. Θέλει πάρα πολύ προσοχή και σοβαρότητα και όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Είναι παιχνίδια που ψηλώνουν και τους ποδοσφαιριστές. Μερικοί παίκτες μας αυτά τα παιχνίδια λόγω απειρίας τα αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά.  Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο και όλα τα παιδιά που ήρθανε στο «Ανθή Καραγιάννη» στην επιστροφή μας από το Καλαμπάκι.

Χαριτολογώντας κατέληξε ο Παύλος Δερμιτζάκης: «Εφόσον αντέξαμε αυτό το παιχνίδι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ηταν ένα πολύ καλό τεστ για την καρδιά μας».

Διαβάστε επίσης