Παύλος Προβατίδης: «Δεν ξεχωρίζουμε καλούς, κακούς, μέτριους στο ποδόσφαιρο»  

 Παύλος Προβατίδης: «Δεν ξεχωρίζουμε καλούς, κακούς, μέτριους στο ποδόσφαιρο»  

Ο Παύλος Προβατίδης μίλησε στην Αθλητική Πρωινή για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην Ακαδημία της Δόξας Αμυγδαλεώνα όπου θα έχει το ρόλο του Αρχιπροπονητή. 

Επίσης αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας αλλά και στη κριτική που δέχθηκε όσον αφορά την παράλληλη προπονητική του παρουσία στον Βρασίδα Νέας Περάμου και στη Δόξα Αμυγδαλεώνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ποιο είναι το πλάνο σου στην Ακαδημία της Δόξας Αμυγδαλεώνα, όπου πραγματοποιείς μια νέα αρχή;

Απ:  Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Δόξας τον κύριο Λάμπρο Παπαβασιλείου και τα παιδιά της διοίκησης για την αγάπη τον σεβασμό και την πίστη στο αγωνιστικό πλάνο που τους παρουσίασα για τις ακαδημίες της Δόξας Αμυγδαλεώνα.

Το πλάνο αυτό εν ολίγοις έχει πέντε άξονες.

Πρώτον το ποδόσφαιρο είναι για όλα τα παιδιά δεν ξεχωρίζουμε καλούς κακούς και μέτριους.

Δεύτερον οργάνωση, γήπεδα, προπονητές, υλικό προπόνησης, ρουχισμός Στο θέμα οργάνωση θέλουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί.

Τρίτον σωστή διδασκαλία και εκπαίδευση στην γενική συμπεριφορά των παιδιών από το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους αγωνιστικούς χώρους έως και το πώς θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους έξω από το γήπεδο.

Τέταρτον ανταγωνιστική προπόνηση στα μεγαλύτερα ηλικιακά τμήματα και πολύ παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους.

Πέμπτον οι  στόχοι που θα έχουμε πρώτον χαμόγελα στα παιδιά, δεύτερον παιδιά που δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο να έχουν τη σωστή βάση τη δική τους ταυτότητα και προσωπικότητα για να είναι ανταγωνιστικοί όταν θα παίξουν στο ανδρικό τμήμα της ομάδας μας η αν θα παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Ερ: Με μια πρώτη σκέψη τι λες για το νέο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας;

Απ: Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και φέτος όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν κυρίως αυτές που θα έχουν στόχο την άνοδο. Όσο για τη δική μας την ομάδα τον Βρασίδα πρωταρχικός μας στόχος είναι να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο να βοηθήσουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουμε στην ομάδα μας να κάνουν το βήμα παραπάνω και όχι απλά να κάνω το βήμα παραπάνω εκεί που θα πάνε να είναι ανταγωνιστική

Ερ: Δέχθηκες κριτική για το γεγονός ότι παράλληλα με την ανδρική ομάδα του Βρασίδα θα είναι και ο καθόλα  υπεύθυνος στο αγωνιστικό κομμάτι της  Ακαδημία της Δόξας Αμυγδαλεώνα;

Απ: Τα δύο αυτά κομμάτια αντρικό και αναπτυξιακές ηλικίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους στο αντρικό εμείς οι προπονητές κρινόμαστε από τα αποτελέσματα.

Στις αναπτυξιακές ηλικίες κρινόμαστε από τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και αγωνιστικά κρινόμαστε από τον τρόπο που διδάσκουμε και εκπαιδεύουμε τα παιδιά στο ποδόσφαιρο. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να τετραγωνίζω τον κύκλο θέλω να πω σε αυτούς τους κυρίους που κάνουν βρώμικες σκέψεις ότι όσο βρώμικες είναι οι σκέψεις τους άλλο τόσο είναι βρώμικη η ψυχή τους.

Διαβάστε επίσης