Πρόγραμμα Παναγίας – πράξη 2η

 Πρόγραμμα Παναγίας – πράξη 2η

 

Από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μιχαηλίδη πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο:

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος UIA, καθώς και άλλων συναφών προγραμμάτων, παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επεισόδιο του σήριαλ με τίτλο «Πρόγραμμα για τη Χερσόνησο της Παναγίας-PASTICHE». Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σήριαλ, που το καθιστά καινοτόμο στο σημείο αυτό, είναι ότι το σενάριο δεν τελείωσε ποτέ, μιας και το Πρόγραμμα δεν κατατέθηκε! Ως εκ τούτου, αφέθηκε στους θεατές να το συμπληρώσουν.

Κάποιοι έκαναν τον κόπο να συγκρίνουν το περιεχόμενο της πρότασης με αντίστοιχες προτάσεις που εγκρίθηκαν και έκριναν πως θα μπορούσε και η δική μας πρόταση να έχει παρόμοια θετική τύχη. Σεβαστή άποψη.

Άλλοι, κάνοντας τη δική τους κριτική ανάλυση, έσπευσαν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σεβαστή άποψη, αν εξαιρεθεί η ατυχής αναφορά σε επιστήμονες και συμβούλους αναγνωρισμένου κύρους και η -στα όρια της νοητικής ακροβασίας- απόπειρα σύνδεσής τους με άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν και απορρίφθηκαν.

Προσωπικά, δεν νιώθω την ανάγκη να συμπληρώσω ένα ημιτελές σενάριο. Θεωρώ πιο χρήσιμο να αφήσω τις υποθέσεις για τα μαθηματικά μοντέλα της εργασιακής μου καθημερινότητας και να εξάγω συμπεράσματα πατώντας πάνω στο στέρεο υπόβαθρο της πραγματικότητας, η οποία έχει ως εξής:

  • Το Πρόγραμμα για τη Συνοικία της Παναγίας (PASTICHE) ΔΕΝ κατατέθηκε και επομένως ΔΕΝ αξιολογήθηκε.

 

  • Άλλοι Δήμοι (Χαλάνδρι) κατέθεσαν προτάσεις, αξιολογήθηκαν και τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό επιτυχίας ήταν πολύ χαμηλό. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

 

  • Σε αντίστοιχες προσκλήσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, επιλέχθηκαν προτάσεις συνεργαζόμενης ομάδας στη συγγραφή της πρότασης PASTICHE ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Και πάλι τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

 

Γιώργος Μιχαηλίδης

Διαβάστε επίσης