Παύλος Προβατίδης: «Πέτυχε το πλάνο που σχεδιάσαμε στο Βρασίδα» 

 Παύλος Προβατίδης: «Πέτυχε το πλάνο που σχεδιάσαμε στο Βρασίδα» 

 Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο Παύλος Προβατίδης, μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε στο Βρασίδα Νέας Περάμου.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της ομάδας στην αρχή της περιόδου αλλά και στην υπομονή που έδειξε η διοίκηση στη δουλειά που έκανε με αποτέλεσμα μια πολύ καλή πορεία στο β` γύρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ποια είναι η αποτίμηση της χρονιάς για τον Βρασίδα Νέας Περάμου;

Απ: Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, πρόπερσι με το Βρασίδα. Στηριχθήκαμε σε 3-4 παιδιά τα οποία φέτος δεν τα είχαμε ενώ πέρσι είχαν πάρει κάποια παιχνίδια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή όσον αφορά το σχεδιασμό της αλλά και τα πρόσωπα.

Είχαμε πολύ νωρίς την απώλεια του Παντίδη ο οποίος για κάποιους πειθαρχικούς λόγους έμεινε εκτός ομάδας. Κατόπιν είχαμε δυο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς οι οποίοι για μας αποδείχτηκαν κομβικοί. Ο Τριανταφυλλίδης που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού στόπερ και μας είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας. Φυσικά ο Γαβριήλ Αποστολίδης που για μας είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Τραυματίστηκε σε ματς κυπέλλου στο Ακροβούνι.

Είχαμε στηρίξει πάρα πολλά πάνω του. Οπότε αν βάλουμε και τον Παντίδη, είχαμε τρεις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά η ομάδα είχε υπομονή, δουλέψαμε πάρα πολύ. Είχαμε μια καλή πορεία αρχικά στο Κύπελλο όπου περάσαμε στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα ενώ παίζαμε καλά δεν μας βγαίνανε κάποια πράγματα. Είχαμε και θέμα στο σκοράρισμα.

Κάποια στιγμή προβληματιστήκαμε σε μεγάλο βαθμό. Δε βρεθήκαμε ποτέ όμως στην επικίνδυνη ζώνη. Πιστέψαμε όμως πάρα πολύ, ο πρόεδρος, η διοίκηση και εγώ. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν πολύ καλό, παρότι η ομάδα ήταν σε κακή θέση για το όνομα του Βρασίδα. Κλείσαμε τα αυτιά μας σε κάποια εσωτερικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν αφού ο κόσμος ήταν προβληματισμένος και με το δίκαιο του, κιόλας.

Εγώ πίστεψα σε αυτό το πλάνο γιατί το έχω ξανακάνει. Αυτό το έλεγα και στον πρόεδρο. Ήμουν σίγουρος για αυτό που έκανα. Τελικά δικαιώθηκα και εγώ αλλά και η διοίκηση. Είχαμε μια πολύ καλή πορεία στο Β` γύρο. Βάσει βαθμολογίας στο Β` γύρο ήμασταν μέσα στην πρώτη τριάδα.

Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, ήμασταν αποτελεσματικοί και μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά που ήρθαν το Γενάρη δηλαδή ο Μιχαηλίδης και ο Λέντι από τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα. Χάσαμε μόνο από τον Βύρωνα και τον Ορφέα οι οποίες πρωταγωνιστούσαν στο πρωτάθλημα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί.

Τελικά νομίζω ότι η ομάδα έκανε πολύ καλή πορεία συν το γεγονός ότι αγωνιστήκανε κάποια παιδιά τα οποία ακόμη καλά-καλά δεν πρόλαβαν να παίξουν ούτε στο εφηβικό. Μιλάμε για παιδιά που πήραν αρκετά παιχνίδια. Το πλάνο που σχεδιάσαμε από την αρχή με κάποιους έμπειρούς ποδοσφαιριστές, με μια ομάδα πολύ προπονημένη, με μια ομάδα που θα βγάλουμε καινούριους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα πάρουν παραστάσεις για να είναι έτοιμοι τη νέα σεζόν, νομίζω ότι πέτυχε.

Είχα επισημάνει το ίδιο πράγμα τότε στην ΑΕΚ με τη διοίκηση του Τσάμαρη, το ίδιο τώρα με τη διοίκηση Μήτρου η οποία στήριξε όλο αυτό το πλάνο, έκλεισε τα αυτιά της, ερχόταν στο γήπεδο έβλεπε τη δουλειά με αποτέλεσμα να ολοκληρώσω εγώ τη δουλειά μου. Δεν πανηγυρίζουμε για τη θέση που πήρε ο Βρασίδας βάση του ονόματος που έχει αλλά βάση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, ο απολογισμός στο τέλος είναι πάρα  πολύ θετικός.

Ερ: Ήταν δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.

Απ: Πολύ δύσκολο. Ανταγωνιστικό με ομάδες εκπλήξεις όπως ήταν ο Κεραυνός Ελευθερών ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά στον Α` γύρο. Επίσης υπήρχαν ομάδες που στα ρόστερ τους είχαν παίκτες με παραστάσεις στη Δ` και Γ` Εθνική. Το Καβαλιώτικο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ερ: Ο Βύρωνας ήταν δίκαιος πρωταθλητής;

Απ: Νομίζω πως ναι. Ο Βύρωνας ήταν η πιο πλήρης ομάδα. Όταν βλέπεις μια ομάδα να βγάζει τον Παντελίδη και να βάζει τον Αθανασάκη, να βγάζει το Φουστέρη και να βάζει τον Ηλιάδη, αυτό δείχνει πληρότητα.

Ήταν μια ομάδα που είχε 15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι όλοι θα μπορούσαν να παίξουν βασικοί. Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Ορφέας είχε μια πολύ τίμια παρουσία στο πρωτάθλημα. Έγινε μια πολύ καλή δουλειά στον Ορφέα. Μπράβο στα παιδιά. Ήταν άξιος ανταγωνιστής και το πάλεψε όσο μπορούσε.

Ερ: Ποια είναι η επόμενη μέρα στον Βρασίδα; Είχες κάποια συζήτηση με τη διοίκηση για ανανέωση της συνεργασίας ανάμεσα σας;

Απ: Βασικό μου μέλημα για να συνεχίσω στην ομάδα είναι να συνεχίσει και η διοίκηση η οποία  φέτος με στήριξε, ήταν κοντά μου στα εύκολα και στα δύσκολα. Είχε την υπομονή. Για μένα θα παίξει πάρα πολύ βασικό ρόλο, αυτό το πράγμα.

Υπάρχει η γενική συνέλευση της ομάδας την Κυριακή (χθες). Ότι και να γίνει εγώ είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω πρώτα με τη διοίκηση του Βρασίδα και από εκεί και πέρα θα δούμε το μέλλον. Σίγουρα θέλω να μείνω στον Βρασίδα.

Από εκεί και πέρα η ζωή στο ποδόσφαιρο και για μας τους προπονητές, είναι αβέβαιη.

Ερ: Τη νέα σεζόν πάμε για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα στην Α` κατηγορία, βάση των ονομάτων που θα συμμετάσχουν.

Απ: Έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δω στην ίδια κατηγορία τόσα δυνατά ονόματα, βάσει της ιστορίας που κουβαλάνε.

Εξυπακούεται ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Ελπίζω και εύχομαι να μην έχουμε προβλήματα λόγω της πανδημίας. Μακάρι να πάνε όλα ομαλά και να δουλέψουμε όπως πρέπει, να φτιάξουμε τις ομάδες όπως πρέπει και να δούμε ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα.

Ερ: Ποια ήταν τα συναισθήματα που ξεχώρισαν φέτος και αφορούν τον Παύλο Προβατίδη;

Απ: Είμαι πλέον μεγάλος στην ηλικία και αντιμετωπίζω το ίδιο και τις πικρίες και τις χαρές.

Η πίκρα για μένα ήταν οι δυο σοβαροί τραυματισμοί του Αποστολίδη και του Τριανταφυλλίδη. Εκεί πικράθηκα πολύ, στεναχωρήθηκα πολύ, πρώτα για τα παιδιά και μετά για την ομάδα. Μεγαλύτερη μου χαρά για μένα εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι να πάρω ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο αλλά να βγει ένας ακόμη Λυμπεράκης .

Μπορούν αυτά τα παιδιά που έπαιξαν φέτος στο Βρασίδα να κάνουν ένα μεγάλο άλμα του χρόνου, να παίξουν σε μεγαλύτερο επίπεδο; Αυτό για μένα θα είναι η μεγαλύτερη χαρά.

Διαβάστε επίσης