Πεντάστερα ξενοδοχεία και εκατοντάδες βίλες σε δυο mega τουριστικά projects 800 εκατ. ευρώ σε Κρήτη και Καβάλα

 Πεντάστερα ξενοδοχεία και εκατοντάδες βίλες σε δυο mega τουριστικά projects 800 εκατ. ευρώ σε Κρήτη και Καβάλα

Αέρας Hamptons στην Καβάλα με 280 βίλες και 13 γειτονιές με 820 κατοικίες και ξενοδοχεία στα Χανιά Κρήτης, βρίσκονται στα σκαριά από ξένους επενδυτές.

Σε ώριμη φάση φαίνεται να βρίσκονται δύο εμβληματικές mega τουριστικές επενδύσεις σε Κρήτη και Καβάλα, με εκατοντάδες βίλες και ξενοδοχεία και άλλες συμπληρωματικές υποδομές. Το μοντέλο αυτό, που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και στη χώρα μας, αφορά ουσιαστικά την ανάπτυξη της τουριστικής παραθεριστικής κατοικίας, η οποία λειτουργεί συνδυαστικά ως παραθεριστική κατοικία και ως τουριστική υποδομή, με όλα τα πλεονεκτήματα που απαιτεί η λειτουργία του καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στα Χανιά Κρήτης στην περιοχή του Κολυμβαρίου θέση “Ραβδούχα”, ο Κυπριακός Όμιλος Leptos, που προωθεί εδώ και χρόνια την σύνθεση τουριστική επένδυση “Costa Nopia”, έλαβε το πράσινο φως από τον αρμόδιο Δήμο Πλατανιά αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τις απαραίτητες άδειες.

Το project, που έχει προϋπολογισμό άνω των 300 εκατ. ευρώ, σχεδιάζεται από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρική του Ομίλου Leptos. Η προτεινόμενη επένδυση εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις το Δεκέμβριου του 2019 από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Επιπλέον περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ενός Ιατρείου και ενός φαρμακείου. Ακόμη θα δημιουργηθούν, ένα μικρό γκολφ 9 οπών και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές φιλοξενίας όπως τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, πολιτιστικές εγκαταστάσεις (π.χ. μουσείο ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων) , κ.α.

Στόχος η ολόχρονη λειτουργία

Σύμφωνα με τη μελέτη των 600 σελίδων, στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένο, παραθεριστικό και τουριστικό θέρετρο, το οποίο αποτελεί το πλέον σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς, να προσελκύει έναν ικανό αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το έργο στοχεύει επίσης να παρέχει δραστηριότητες και εμπειρίες που εκτείνονται σε όλες τις εποχές και αφορούν όλες τις γενιές επισκεπτών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ικανό να συνδυάσει τη γοητεία ενός χωριού με ένα ξενοδοχείο, τον επαγγελματικό τουρισμό με την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα με τις σύγχρονες πολυτέλειες.

Hamptons στην Καβάλα

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η προπώληση των 280 πολυτελών βιλών που σχεδιάζονται για να κατασκευαστούν σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη της Καβάλας, μέρος του project “Hamptons Greece”.

To οικόπεδο των 150 στρεμμάτων στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, του δήμου Παγγαίου Καβάλας, αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ το 2021, ο Καναδο – ιρανός επιχειρηματίας, Άλεξ Χατιντάζι, ο οποίος είχε πλειοδοτήσει προσφέροντας το διπλάσιο ποσό από την τιμή εκκίνησης, περίπου 19 εκατ. ευρώ.

Τα ελληνικά Hamptons, μια επένδυση 480 εκατ. ευρώ, θα περιλαμβάνει 280 πολυτελείς βίλες, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, καθώς και συνεδριακό κέντρο. Την προπώληση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Χατιντάζι, με τις τιμές τους να ξεκινούν από 599.000 ευρώ και να φτάνουν τα 1,88 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα είπε ότι κρατάει 10 βίλες για τους φίλους και την οικογένεια όπου θα κάνει έκπτωση 100.000 δολαρίων από τις αρχικές τιμές. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του project, η πολυτέλεια και το βιοτικό επίπεδο των Hamptons της Νέας Υόρκης θα μεταφερθεί στις ακτές της χώρας μας. Οι πολυτελείς βίλες θα παρέχουν premium ανέσεις και σύγχρονη μοντέρνα αρχιτεκτονική, σχεδιασμένες από κορυφαίους αρχιτέκτονες, με βιώσιμα υλικά και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Περίπου 98.000 τ.μ. της έκτασης θα αφιερωθούν στη δημιουργία ενός καταπρόσινουν φυσικού περιβάλλοντος με δέντρα, πάρκα, πισίνες, διαδρομές πεζοπορίας και τρεξίματος και άλλους δημόσιους χώρους πρασίνου. Οι βίλες διαφημίζονται ως μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν ελληνική Golden Visa.

Πηγή: www.news247.gr

Διαβάστε επίσης