• 28 Μαρτίου 2024,

Πέρασμα παράτυπων μεταναστών τμήμα του περιαστικού δάσους της Καβάλας

 Πέρασμα παράτυπων μεταναστών τμήμα του περιαστικού δάσους της Καβάλας

Τη Δευτέρα το απόγευμα αρκετοί πολίτες, περίπου 30, συγκεντρώθηκαν στην δασική περιοχή της Χωράφας και του Προφήτη Ηλία. Έκαναν καθαρισμό του δάσους απομακρύνοντας μεταξύ άλλων διάφορα αντικείμενα όπως ρούχα κτλ.

Αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν και ίσως είναι και σήμερα πέρασμα παράτυπων μεταναστών!

Ο πρόεδρος των δύο συλλόγων που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια (σύλλογοι υπό συγχώνευση) κ. Γιάννης Γκίκας είπε στην Πρωινή:

«Είμαστε δύο σύλλογοι ΕΟΣ Καβάλας και ΣΧΟ Καβάλας που βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν τη συνένωση μας. Η χθεσινή μας δράση προκλήθηκε από φωτογραφίες φίλου μας, φωτογραφίες γεμάτες ρούχα και απορρίμματα μέσα στο δάσος. Ο φίλος μας περπατούσε μέσα στο δάσος. Τα είδε όλα αυτά και τα φωτογράφισε. Όλα αυτά είναι και επικίνδυνα αυτήν την περίοδο αφού μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και πυρκαγιά.

Η προσπάθεια μας κινητοποίησε και το σύλλογο της περιοχής, το σύλλογο της Χωράφας. Μαζευτήκαμε γύρω στα 30 με 40 άτομα. Βγάλαμε πολλές σακούλες. Με ρούχα και άλλα απορρίμματα. Ήταν μια φοβερή κατάσταση. Εγώ δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Βρήκαμε μέχρι και χρεωστικές κάρτες από την Τουρκία, κάρτες sim, οδοντόβουρτσες… Ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Πρέπει η περιοχή να είναι πέρασμα παράνομων μεταναστών. Πέρασμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα. Προ μηνός αυτά δεν υπήρχαν.

Λογικά τώρα που απαγορεύονταν η κίνηση στα δάση, βρήκαν πρόσφορο έδαφος και μπαίνανε στις δασικές περιοχές. Εννοώ την περιοχή κάτω από τον Κουλέ. Κατά τα άλλα το δάσος της περιοχής είναι στα όρια του. Υπάρχουν πολλά πεσμένα δέντρα».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης