Περί μισθών προέδρων

 Περί μισθών προέδρων

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, σε συνέχεια των όσων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τη Δευτέρα κατά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρατήρησε την απόφαση που έλαβε το σώμα για το μισθό της νέας προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ. Το μικτό ποσό ανέρχεται στα 720 ευρώ, όσα εισέπραττε και ο Πέτρος Πετρόπουλος, προκάτοχος της Κορίνας Χιώτη Πρασσά. Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗ ο κ. Σιμιτσής σημείωσε:

«Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ανάμεσα στα πολλά θέματα πέρασε στα μαλακά το γεγονός της μισθοδοσίας για την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ. Επί δημαρχεία μου, προκλήθηκε σάλος διότι τότε ορίσθηκε αντιμισθία ύψους τριακοσίων ευρώ για τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ανέστη Δημητριάδη. Τώρα οι αποδοχές φτάνουν στα 720 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο. Κάτι που αποτελεί σκάνδαλο για την εποχή μας. Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως του θέματος τη Δευτέρα, κακώς επέμενε ο κ. Πετρόπουλος ότι επί των ημερών μου ο κ. Δημητριάδης εισέπραττε πεντακόσια ευρώ».

Σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή α’ αυτές τις θέσεις η αποζημίωση θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερη για τα τρέχοντα έξοδα του αιρετού προέδρου. Ένα ποσό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής, που δε θα προκαλεί, αφού το συγκεκριμένο ποσό της αντιμισθίας για την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ χαρακτηρίζεται ως υπερβολικό.

Διαβάστε επίσης