• 25 Απριλίου 2024,

Περί παρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Ν.Περάμου

 Περί παρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Ν.Περάμου

Τρεις τοπικοί σύμβουλοι της Νέας Περάμου διαφωνούν κατηγορηματικά με πρόσφατη απόφαση λειτουργίας χώρου στάθμευσης στην πλατεία του χωριού (φωτογραφία). Το κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα είναι αυτό που ακολουθεί:

«Οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Κανίογλου ,Παναγιώτα Παγώνη, Νίκος Τζιτζιός, θεωρούν ότι το θέμα του παρκινγκ δεν πρέπει να συζητηθεί και ούτε να γνωμοδοτήσει το Τοπικό Συμβούλιο καθ’ ότι:

1)Οι κεντρικές πλατείες στα αστικά κέντρα είναι κατασκευασμένε για να εξυπηρετούν μόνον τους πολίτες. Είναι για να κινούνται οι ίδιοι και τα παιδιά τους άνετα και με ασφάλεια ,χωρίς τον κίνδυνο ατυχημάτων από οχήματα.

2)Δεν υπάρχει προηγούμενο να παραχωρείται πλατεία , μαρμαροστρωμένη, για χώρος στάθμευσης παντός είδους οχήματος, παρά μόνο για διάφορες εορταστικές, κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.

3)Κανείς αιρετός δεν μπορεί να αλλάξει με μια προσωπική απόφαση την χρήση της κεντρικής πλατείας ,διότι ουσιαστικά ακυρώνουν τον λόγο ύπαρξης της, δηλαδή την απρόσκοπτη χρήση από τους πολίτες.

4)Η όποια «απόφαση» ελήφθη για αλλαγή χρήσης ,έστω και μερικής, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί στον τύπο και να κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο χωρίς να περάσει από κάποιες θεσμικές διαδικασίες.

5)Στις 27/11/2019 συζητήθηκε εκτενώς το οξύ πρόβλημα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην Ν.Πέραμο και συμφωνήσαμε πως πρέπει να γίνουν μελέτες από συγκοινωνιολόγους για την λύση τους. Δεν συζητήθηκε καθόλου η «λύση» πλατεία, γιατί δεν ετέθη τέτοιο θέμα. Στις 18/12/2019 κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο ότι η κεντρική πλατεία θα γίνεται πάρκιγκ από 8.00-16.00.Τι άλλαξε, τι μεσολάβησε, γιατί δεν ερωτηθήκαμε, γιατί εκ των υστέρων ζητείται η γνώμη του τοπικού συμβουλίου όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του το κοινοποιεί σαν δεδομένο;

6)Υπάρχουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα ,ειδικά τους θερινούς μήνες και δυσκολεύουν και λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης. Πώς θα λυθούν τα νέα προβλήματα από την αυθαίρετη λειτουργία του παρκινγκ στο κεντρικότερο σημείο της παραλιακής οδού, με την τήρηση του ωραρίου, με την επικινδυνότητα ατυχημάτων με πολίτες και κυρίως παιδιά από την παρακείμενη παιδική χαρά, σε τι κατάσταση θα περιέλθει το μαρμάρινο και ευαίσθητο δάπεδο της πλατείας από το βάρος των παντός τύπου και βάρους οχημάτων;

7) Να επανασταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας επιλογής και να βρούμε μια καλύτερη λύση εξεύρεσης χώρων στάθμευσης και να μην βιαζόμαστε με απαράδεκτες λύσεις σε βάρος της ασφάλειας και της άνεσης των πεζών και των παιδιών.

8)Είναι η ώρα ( αργήσαμε πολύ) να γίνει κυκλοφοριακή μελέτη».

Η αρχική απόφαση του τοπικού συμβουλίου Νέας Περάμου θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου.

Διαβάστε επίσης