• 19 Μαΐου 2024,

Περί της ίδρυσης και λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο, σχολιάζει ο Παναγιώτης Φώτου

 Περί της ίδρυσης και λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο, σχολιάζει ο Παναγιώτης Φώτου

Μεγάλη χαρά και αγαλλίαση αλλά ταυτόχρονα θλίψη και απογοήτευση.

Έχει αναρτήσει στο Facebook ότι είναι όραμα καρδιάς για μένα η δημιουργία ογκολογικής κλινικής στην Καβάλα. Για τον λόγο αυτό η χαρά μου ήταν μεγάλη ακούγοντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ την Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου την φίλη μου την Σταυρούλα την Γκουλούση , ότι ο φάκελος για την δημιουργίας της Ογκολογικής Κλινικής έχει ολοκληρωθεί και γυρνά στα διάφορα Υπουργεία προς υλοποίηση.

Το γεγονός αυτό με παραξένεψε. Για τον λόγο αυτό γύρεψα να το δω και γραμμένο το κείμενο και ήταν αυτούσιο με ότι είχε καταγραφεί στην ακοή μου. Απόρησα που μια τόσο σπουδαία είδηση δεν την εντόπισα εγκαίρως αλλά και δεν την είδα στα τοπικά ΜΜΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση αυτή είχε περάσει όλα τα προκαταρτικά στάδια, τα οποία είναι τα εξής : Υπογραφή του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας από τον Υπουργό Υγείας. Ανακήρυξη από το Υπουργείο Υγείας της Ογκολογικής Κλινικής στην Καβάλα.

Προκήρυξη θέσεων Ογκολόγων γιατρών. Αγορά Ακτινοθεραπευτικών μηχανήματών με τα παρελκόμενα ,πρόσληψη τεχνικών λειτουργίας των μηχανημάτων αυτών και Ογκολόγων Ακτινοθεραπευτών. Πρόσληψη Αιματολόγων Όγκολόγων καθώς και τις προσλήψεις του απαραίτητου Νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Αυτά όλα θα έπρεπε να περάσουν με σχετικούς Νόμους που θα αναρτώνταν σε ΦΕΚ. Θα έπρεπε ακόμη να προϋπολογιστούν οι οικονομικές δαπάνες και να περάσουν στον Προϋπολογισμό του Κράτους και από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ στην υλοποίηση τους. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτε από αυτά και πιστεύω ότι η κ. Γκουλούση έχει λανθασμένη πληροφόρηση.

Που βρισκόμαστε σήμερα; Ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας του Νοσοκομείου έχει εγκριθεί από την 4η ΥΠΕ εδώ και δύο χρόνια και βρίσκεται «παρκαρισμένος» σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Υγείας περιμένοντας την υπογραφή του Υπουργού.

Το Νοσοκομείο της Καβάλας έχει στείλει για το θέμα αυτό τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται στο Υπουργείο Υγείας και δυστυχώς πρέπει να αρχίσουμε από αυτό που τονίζω στην σχετική μου ανάρτηση. Πρώτος λοιπόν και μεγάλος αγώνας η υπογραφή του Οργανισμού Λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και από εκεί αρχίζουν όλα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Υπουργός της Καβάλας ο Νίκος ο Παναγιωτόπουλος έχει την δυνατότητα να προωθήσει την υπόθεση της υπογραφής από τον Υπουργό Υγείας και μετά ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος που ένας Σύλλογος δεν φτάνει. Ο καρκίνος είναι μια μάστιγα που δεν κάνει εξαιρέσεις και αφορά όλους και όλοι πρέπει να μπουν στον αγώνα.

Αυτός θα είναι ένας αγώνας που μπροστάρης θα πρέπει να είναι ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου και συνοδοιπόροι πρώτα οι Βουλευτές του Νομού ,οι φορείς που έχουν εξουσία,τα σωματεία,κυρίως τα ΜΜΕ και όλοι οι Καβαλιώτες θα πρέπει να είναι παρόντες. Γιατί αυτό το άλγος που κουβαλάν στο σώμα και στην ψυχή τώρα άλλοι συμπολίτες και συνάνθρωποι μας είναι δυνατόν να γίνει και δικό μας φόρτωμα.

(Ο Παναγιώτης Φώτου είναι πρώην πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου)

Διαβάστε επίσης