• 19 Μαΐου 2024,

Περίεργο τροχαίο υλικών ζημιών

 Περίεργο τροχαίο υλικών ζημιών

Ένα περίεργο τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, σημειώθηκε  το μεσημέρι στην οδό Ερυθρού Σταυρού, λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση του δρόμου με την οδό Δαγκλή. Παρά το ότι το περιστατικό τακτοποιήθηκε γρήγορα με την έγκαιρη παρέμβαση της τροχαίας, ήταν τέτοιες οι κυκλοφοριακές συνθήκες στο κέντρο της πόλης, εκείνη την ώρα που δημιουργήθηκαν όχι μόνο στην Ερυθρού Σταυρού, αλλά και στην οδό Βενιζέλου, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συμβαίνει συχνά, ένα περιστατικό σε κεντρικό δρόμο να επηρεάζει όλη την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Καβάλας, άσχετα αν διεκπεραιώνεται γρήγορα ή με καθυστέρηση.

Το τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών έγινε όταν δύο αυτοκίνητα, ένα μεγάλο φορτηγό κι ένα επιβατικό αυτοκίνητο, κινούνταν παράλληλα στο ρεύμα ανόδου, από την περιοχή του ΙΚΑ προς τον κόμβο Φαλήρου. Λίγα μέτρα πριν τους φωτεινούς σηματοδότες στην οδό Δαγκλή το επιβατικό αυτοκίνητο για άγνωστο λόγο – θα ερευνηθεί από την προανάκριση – βρέθηκε με το μπροστά αριστερό μέρος του κάτω από τη ρόδα του φορτηγού. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν. Ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου με δυσκολία τράβηξε το αυτοκίνητό του να βγει κάτω από τη ρόδα του φορτηγού. Οι δύο οδηγοί βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους για να καταλάβουν τι είχε συμβεί και καθώς είχε κλείσει τελείως το ρεύμα ανόδου της Ερυθρού Σταυρού, η ουρά των αυτοκινήτων εξαπλώθηκε μέχρι τη διασταύρωση της οδού Βενιζέλου με την οδό Αβέρωφ.

Όταν σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο τροχονόμοι, το πρώτο που έκαναν ήταν να ζητήσουν από τους δύο οδηγούς ν΄ απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από το οδόστρωμα – ήδη το επιβατικό είχε σταθμεύσει στην άκρη του δρόμου – προκειμένου η κυκλοφορία να επανέλθει σε κανονική ροή.

 

Διαβάστε επίσης