• 19 Απριλίου 2024,

Περιφέρεια Α.Μ.Θ. : Χρηματοδότηση μέχρι 3.500.000 ευρώ για την επισκευή της γέφυρας

 Περιφέρεια Α.Μ.Θ. : Χρηματοδότηση μέχρι 3.500.000 ευρώ για την επισκευή της γέφυρας

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στην Καβάλα και σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη γέφυρα που υποχώρησε

Σύσκεψη με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε στο Δημαρχείο της πόλης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Θέμα της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την υποχώρηση τμήματος της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο της πόλης.

Με το πέρας της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Δρακονάκη, Γιώργος Φιλόσογλου και Ηλίας Καλανταρίδης καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου, ανακοινώθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  1. Η συγκρότηση κοινής επιτροπής από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για τη διερεύνηση και καταγραφή του ιστορικού της γέφυρας, δηλαδή της μελέτης, της κατασκευής, των συντηρήσεων και άλλων γεγονότων μέχρι την υποχώρησή της.
  2. Η ανάθεση διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια υποχώρησης του τμήματος της γέφυρας από την Περιφέρεια και το Δήμο στο ΤΕΕ Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας.
  3. Η διάθεση 60.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας για την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας της γέφυρας.
  4. Η διάθεση ποσού μέχρι 130.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης είτε του τμήματος που υποχώρησε είτε της γέφυρας στο σύνολό της, ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης στατικής επάρκειας.
  5. Η χρηματοδότηση με ποσό μέχρι 3.500.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας είτε της επισκευής του τμήματος που υποχώρησε είτε της κατασκευής καινούργιας γέφυρας.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαβάστε επίσης