• 16 Μαΐου 2024,

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας: «Και στο σκοτάδι υπάρχει φως!» (φωτογραφίες)

 Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας: «Και στο σκοτάδι υπάρχει φως!» (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 η εκδήλωση της Π.Ε. τυφλών ανατολικής Μακεδονίας «Μπορώ χωρίς να βλέπω; Έλα και θα δεις…» με την αθρόα συμμετοχή των μελών του σωματείου, των φίλων αλλά και των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων από την περιοχή μας και τις γειτονικές πόλεις.

Ήταν μια εκδήλωση πρόκληση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του σωματείου μας και της ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπηρία όρασης.

Ευχαριστούμε πολύ όσους δέχθηκαν να έρθουν και να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο της εκδήλωσης, προσπάθησαν δηλαδή να φάνε, να πιούνε και να διασκεδάσουν με κλειστά τα μάτια, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκαν χωρίς να βλέπουν να κάνουν αυτές τις απλές καθημερινές πράξεις.

Ήταν χαρά μας να μεταδώσουμε αυτό το συναίσθημα που επικρατούσε στην εκδήλωση και την αντίληψη ότι και στο σκοτάδι υπάρχει φως. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε και παραβρέθηκε στην εκδήλωσή μας ο οργανωτικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο οποίος τραγούδησε και μερικά τραγούδια καταπλήττοντας το κοινό.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη τον Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Καβάλας και την Ομάδα έκφρασης ελληνικού πολιτισμού «Ιχνηλάτες». Τα μέλη της ομάδας Ιχνηλάτες παρουσίασαν 5 χορευτικά στην εκδήλωση, χορεύοντας με κλειστά μάτια και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ κα Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύη του δήμου Καβάλας κ. Ανέστης Δημητριάδης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Παπουτσής, οι υποψήφιες βουλεύτριες του ΠΑΣΟΚ κυρίες Ευστρατία Χριστοδούλου και Σοφία Μαρτίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Εριφυλλίδης, η κα Άννα Γιοβανιού εκπρόσωπος των γιατρών του κόσμου, οι κυρίες Γκουλούση και Μαρδύρη που εκπροσωπούσαν τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου, οι κυρίες Μαρκάκη και Πολυζώη που εκπροσωπούσαν τον πολιτιστικό σύλλογο Ποταμουδίων, ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου ΑμεΑ ΝΟΚ Καβάλας κ. Πέτρος Χαϊνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Καβάλας κ. Τάσος Γιαμαλίδης, μέλη του συλλόγου και πολλοί εργαζόμενοι του δήμου, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιχνηλάτες κ. Παναγιώτης Γκουλής και πολλά μέλη του συλλόγου, εκπρόσωποι από το Σωματείο ΑμεΑ ν. Καβάλας, από το Σωματείο ΑμεΑ ν. Δράμας, από την Π.Ε. Τυφλών Θράκης.

Ζητούμε συγγνώμη από όλους αυτούς που ήθελαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση και δεν μπόρεσαν, λόγω πληρότητας του καταστήματος εστίασης και δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε την εκδήλωση σε μεγαλύτερο χώρο την επόμενη φορά.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τον Σύλλογο εργαζομένων και εργατοτεχνιτών ΒΦΛ, πρώην απολυμένων. Ευχαριστούμε τους μουσικούς της εκδήλωσης Γιάννη Μαραγκό, Μπάμπη Αθανασιάδη, Τζένη Παπαδοπούλου και Χρήστο Ζήκο, οι οποίοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς και μας υποστήριξαν.

Τέλος, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το κατάστημα εστίασης «Πρώτο κατσίκι», τον ιδιοκτήτη για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, όπως και όλο το προσωπικό που εργάστηκε και σέρβιρε κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

πηγή: Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας

Διαβάστε επίσης