Περικλής Αμπεριάδης: «Να βοηθήσουμε την Αριστερά να ορθοποδήσει»

 Περικλής Αμπεριάδης: «Να βοηθήσουμε την Αριστερά να ορθοποδήσει»

Ο συμπολίτης γιατρός (πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νέστου) κ. Περικλής Αμπεριάδης μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Ενημέρωσε για την συνεργασία στο Νομό μας των κομμάτων ΜΕΡΑ 25- ΛΑ.Ε. Συνεργασία στην οποία θα συμμετάσχουν και ανένταχτοι της Αριστεράς. Την υποστηρίζει, συμμετέχει σε αυτήν με φανερό ενθουσιασμό. Πίστη ότι η συνεργασία έπρεπε να γίνει και θα έχει επιτυχία.

Όπως είπε ο κ. Αμπεριάδης συγκροτήθηκε ήδη μια τοπική Εκλογική Επιτροπή, η οποία προετοιμάζει όλα τα διαδικαστικά θέματα. Έτσι σε 10 περίπου μέρες θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών στο Ν. Καβάλας. Όχι όλο το ψηφοδέλτιο. Τα πρώτα ονόματα.

Πρόκειται για την Αριστερά που πρεσβεύει αντιμνημονιακό λόγο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπεριάδης και συμπλήρωσε: «Αρχίσαμε να συζητάμε προ έτους. Όχι μόνο τα δύο συγκεκριμένα κόμματα. Κι άλλοι άνθρωποι της Αριστεράς. Κυρίως ανένταχτοι.

Προ 15 ημερών συμφωνήσαμε σε ένα βασικό, πρώτο κείμενο αρχών ώστε να υπάρξει συνεργασία στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Αυτή η συμφωνία στηρίζεται σε τρεις άξονες. Στην Καβάλα κάναμε ήδη μια συνάντηση. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε την Αριστερά να ορθοποδήσει.

Κάναμε μια καλή αρχή βρίσκοντας κοινά σημεία, σημεία στα οποία συμφωνούμε. Έχει μέλλον η προσπάθεια μας. Ζητούμενο είναι να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας στη νεολαία, που πλέον ψηφίζει από την ηλικία των 17 ετών. Είναι νέοι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν διάθεση να συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας θα είναι σίγουρα ο Κώστας Νάνος από το κόμμα ΜΕΡΑ25. Ο κ. Τάσος Ορφανίδης από το Δήμο Παγγαίου. Πιθανόν υποψήφιος βουλευτής να είναι και ο κ. Περικλής Αμπεριάδης.

Ο κ. Αμπεριάδης είπε επίσης στην Πρωινή τα ακόλουθα:

«Στη συζήτηση που άρχισε πριν περίπου ένα έτος δεν συμμετέχουν μόνο το ΜΕΡΑ 25 και η ΛΑ.Ε. Συμμετέχουν επίσης πολλοί ανένταχτοι Αριστεροί. Άλλα σχήματα της Αριστεράς, τα οποία σήμερα είναι εκτός κοινοβουλίου. Υπήρξε πρόσφατα μια συμφωνία. Υπάρχει ένα κείμενο αρχών.

Μια προεκλογική συμφωνία. Αφορά τρεις άξονες. Πολιτικοοικονομικό, Οικολογία και τα μείζονα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Ακρίβεια, ενεργειακή κρίση κτλ. Όλα όσα αφορούν τον έλληνα πολίτη σήμερα.

Όπως και τα ζητήματα δημοκρατίας που μπορούμε να συζητήσουμε.Στη συνάντηση που έγινε στην Καβάλα πριν 10 μέρες συμμετείχαν ΛΑΕ, ΜΕΡΑ25 και πολλοί ανένταχτοι της Αριστεράς. Βρεθήκαμε και συμφωνήσαμε ότι είναι ώρα να βγούμε κι εμείς έξω από τα σπίτια μας. Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Αριστερά. Τέθηκαν πολλά ζητήματα. Συμφωνήσαμε σε πολλά από αυτά».

Διαβάστε επίσης