Περιμένοντας τον ΟΜΠΑΜΑ ….

 Περιμένοντας τον ΟΜΠΑΜΑ ….

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Ενόψει της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα η Αθήνα ζεί σε διαφορετικούς – ιδιαίτερους ρυθμούς που θυμίζουν πολύ την κατάσταση που επικρατούσε στην πρωτεύουσα όταν την είχε επισκεφτεί το 1999  ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον ο οποίος είχε έρθει για να μας επιβραβεύσει που είχαμε καταφέρει να μπούμε στην ζώνη του ευρώ.

Καμμία σχέση η Ελλάδα εκείνης της εποχής με την Ελλάδα του σήμερα.

Τότε η ανάπτυξη έτρεχε κοντά στο 7% ενώ σήμερα παλεύουμε ακόμα με τους δαίμονες και τα φαντάσματα της οικονομικής κρίσης.

Το γεγονός οτι Αμερικανός πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα έστω και στο τέλος της θητείας του σημαίνει οτι η χώρα μας είναι σε καλό (;) δρόμο και οτι είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω μας οριστικά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης.

Ετσι βλέπει την επίσκεψη το Μαξίμου που περιμένει απο τον ΟΜΠΑΜΑ ένα θετικό μήνυμα για την ελάφρυνση του χρέους.

Άλλωστε ο έλληνας πρωθυπουργός πριν μερικά 24ωρα δήλωσε οτι τα ευχάριστα νέα για την ελάφρυνση του χρέους είναι μόνο ζήτημα μερικών εβδομάδων αφού οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη και είναι σε καλός δρόμο.

Κλείνουμε και την δεύτερη αξιολόγηση με συνοπτικές διαδικασίες και είμαστε έτοιμοι στην αίθουσα αναμονής να ακούσουμε τα ευχάριστα νέα για την ελάφρυνση του χρέους.

Θυμίζει λίγο η κατάσταση την αναμονή έξω απο το μαιευτήριο που περιμένουμε την ανακοίνωση της της γέννηση του μωρού και οτι όλα πήγανε καλά.

Ο Τσίπρας για να μας λέει οτι είναι θέμα μόνο μερικών εβδομάδων οι ευχάριστες ειδήσεις σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει απο εμάς αλλα θέλω να σας θυμίζω τι έλεγε ο έλληνας πρωθυπουργός πριν το ΠΑΣΧΑ του 2016 όπου και καλά μαζί με την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου θα γιορτάζαμε και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ελληνικής οικονομίας.

Πως , πως , πως ….

Εύχομαι αυτή την φορά να μην πέσει έξω γιατί πραγματικά δεν τον παίρνει.

Το ΔΝΤ τώρα για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το τύπου ζητάει πολλά και δύσκολα όπως νέα μείωση των συντάξεων αλλα και μεγαλύτερη ευελιξία στις ομαδικές απολύσεις.

Αλλιώς μην τον είδατε τον Παναή !!!!

Αυτά λέει το ρεπορτάζ και το μόνο που μένει είναι δούμε αν όντως έτσι είναι τα πράγματα διότι συνήθως αυτά που διαβάζουμε κατά καιρούς δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που τελικά γίνονται.

15 και 16 Νοεμβρίου είναι δύο μέρες που θα πρέπει να ξεχάσουμε την Αθήνα αφού θα μετατραπεί σε κάτι άλλο απο αυτό που γνωρίζουμε εμείς οι επαρχιώτες αλλα κυρίως αυτοί που την ζούν καθημερινά.

Αφήστε που το “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” θα γεμίσει απο αεροπλάνα της Αμερικάνικης Ασποστολής αφού δεν θα προσγειωθεί μόνο το Air Force One.

Αμφβάλλω αν θα μπορεί αυτές τις δύο μέρες να λειτουργήσει κανονικά το αεροδρόμιο.

Σχεδόν τα λεφτά που αποτελούν την μαύρη τρύπα της ελληνικής οικονομίας θα ξοδευτούν προκειμένουν να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου που έρχεται στην Αθήνα αλλα δεν πάει στην Τουρκία θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα στον Ερντογάν με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις.

Βέβαια ο Ερντογάν ευελεπιστεί να καλύψει τα κενά στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της θητείας του ΟΜΠΑΜΑ με τον νέο ένοικο του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ.

Εντύπωση προκαλεί και το αντίο της Μισέλ ΟΜΠΑΜΑ που ποζάρει για γνωστό περιοδικό μόδας ώς μοντέλο.

Φανερά αδυνατισμένη και γυμνασμένη είναι έτοιμη να αλλάξει ζωή και να αφήσει την δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου ώς μια απο τις πιο δημοφιλείς προεδρικές συζύγους.

Φεύγει η Μισέλ και έρχεται η Μελάνια η οποία είναι έτοιμη να φάει τον τόπο άσχετα αν θέλει να δώσει άλλη εντύπωση με τα μαύρα και άκρως συντηρητικά φορέματα που επιλέγει.

Μετά το πρώτο εξάμηνο θα δείτε τον πραγματικό χαρακτήρα της Μελάνια που είναι στην κυριολεξία ΠΟΥΜΑ της Αφρικής.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι και πονηροί και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται αρκεί να αντέξουμε γιατί οι τελευταίοι μήνες είναι πολύ σφιχτοί.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης