Περίοδος εγγραφών σε νηπιαγωγεία και Α’ τάξη δημοτικού στα σχολεία του Ν. Καβάλας

 Περίοδος εγγραφών σε νηπιαγωγεία και Α’ τάξη δημοτικού στα σχολεία του Ν. Καβάλας

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της το πρωί της Δευτέρας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προϋποθέσεις και ημερομηνίες για την εγγραφή νηπίων προνηπίων και μαθητών πρώτης τάξης Δημοτικού στα αντίστοιχα σχολεία του Νομού Καβάλας.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος η διαδικασία γίνεται τον μήνα Μάρτιο, δυστυχώς στις συνθήκες της πανδημίας. Υπάρχει η δυνατότητα η διαδικασία να γίνει ηλεκτρονικά κάτι που το προτιμούν οι περισσότεροι γονείς και κηδεμόνες. Διευκολύνεται άλλωστε όταν πρόκειται για προνήπια και νήπια.

Ηλεκτρονικά μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά και οι γονείς των μαθητών της πρώτης δημοτικού, από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ήδη αρκετά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού έχουν κάνει τις δικές  τους παρόμοιες ανακοινώσεις, τις οποίες προωθούν μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκεί όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Οικογένειες με παιδιά που από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία και στην πρώτη τάξη των δημοτικών σχολείων:

*Σας ανακοινώνουμε ότι οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021. Για την σχολική χρονιά 2021-22 είναι υποχρεωτική η φοίτηση για τους μαθητές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2016 και 2017.

*Σας ανακοινώνουμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021. Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής: Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). (Θα προμηθεύεστε το έντυπο από το Νηπ/γείο ή το Δημοτικό Σχολείο). Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Διαβάστε επίσης