• 18 Απριλίου 2024,

Νέα προσφυγή Μουριάδη για τα ανταποδοτικά του 2021

 Νέα προσφυγή Μουριάδη για τα ανταποδοτικά του 2021

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Καβάλας Γιάννη Προμούσα ήδη ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης κατέθεσε νέα ένσταση για την υπόθεση των ανταποδοτικών τελών του τρέχοντος έτους.

Η ένσταση κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη σε συνέχεια αποδοχής της προσφυγής της Αναστασίας Ιωσηφίδου από την επιτροπή του άρθρου 152. Όπως εξήγησε ο Γιάννης Προμούσας, η ενέργειά του Θόδωρου Μουριάδη με την καινούργια του ένσταση είναι η τελευταία.

Αν δηλαδή η ένσταση γίνει δεκτή όλοι θα προσαρμοστούν σε αυτή την καινούργια απόφαση της Αποκεντρωμένης.  Αν όμως δεν γίνει δεκτή, τότε οριστικά ο Δήμος Καβάλας Θα εφαρμόσει τα δημοτικά τέλη που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο το Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με το Γιάννη Προμούσα εκείνη η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εξασφαλίζει τα έσοδα του Δήμου. Είναι επισφαλής η εισπραξιμότητα, λέει χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κουνάκος είπε στην Πρωινή ότι ο ίδιος δεν θα καταθέσει καινούργια ένσταση στην Αποκεντρωμένη. «Εγώ δεν θα κάνω καινούργια ένσταση αλλά ήταν λάθος της Αποκεντρωμένης που την αρχική ένστασή μου δεν την εξέτασε στην ουσία της» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουνάκος σήμερα στο Δήμο Καβάλας εφαρμόζονται ανταποδοτικά τέλη που είναι άδικα καθώς όπως αφήνει να εννοηθεί ευνοούνται οι «μεγάλοι». Φέρνει μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα συγκρίνοντας τα δημοτικά τέλη ενός μικρού καταστήματος που είναι πολλά με αυτά μιας βιομηχανίας που είναι λίγα.

Ο κ. Κουνάκος εκτιμά ότι σήμερα θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ισχύει (απόφαση του Νοέμβρη του 2020) καθώς σημειώνει δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο.

Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι: «Όλα τα στραβά και οι αδικίες που ισχύουν θα πρέπει να διορθωθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όταν θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν τα δημοτικά τέλη του 2022».

Διαβάστε επίσης