Περιορισμένα προβλήματα από τις βροχές

 Περιορισμένα προβλήματα από τις βροχές

Η κακοκαιρία πρόκειται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στην πόλη και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Αυτό δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Σταύρος Κιβράκης, γνωρίζοντας τα δελτία καιρού των επόμενων ημερών, τα οποία περιλαμβάνουν νέες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η ΠΕ Καβάλας πέρασε τα φαινόμενα των έντονων βροχοπτώσεων της Κυριακής χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Μικροπροβλήματα, παρατήρησε ο κ. Κιβράκης, δημιουργήθηκαν στη Νέα Πέραμο και στο Κοκκινόχωμα. Τα προβλήματα του Κοκκινοχώματος θα λυθούν με παρέμβαση τεχνικού έργου της ΠΕ Καβάλας. Ήταν αναμενόμενη η ποσότητα της βροχής, την είχε προβλέψει η ΕΜΥ, αλλά γενικά τα πήγαμε καλά, τόνισε ο κ. Κιβράκης. Στο εξής, δήλωσε, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί διότι οι βροχές θα έχουν συνέχεια. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο, τις επόμενες ημέρες να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η βροχή σε όλη την ΠΕ Καβάλας άρχισε το βράδυ του Σαββάτου και διήρκησε περίπου 24 ώρες. Σήμερα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του Δήμου Καβάλας ασχολήθηκαν με την αποκατάσταση των μικροπροβλημάτων. Στο δημοτικό κήπο κλαδεύτηκε ένα μεγάλο κι επικίνδυνο δέντρο. Δύο δέντρα που έπεσαν, το ένα στον οικισμό του Παληού και το δεύτερο στη συνοικία του Αγίου Λουκά, τεμαχίστηκαν τα κομμάτια τους απομακρύνθηκαν.

Εντωμεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο κέντρο και σε συνοικίες της πόλης, λόγω βλάβης ανεξάρτητης από την κακοκαιρία στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος σημειώθηκαν προσωρινά προβλήματα στη λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών. Ακόμη και σήμερα δε λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Βουλγαροκτόνου.

Διαβάστε επίσης