• 29 Απριλίου 2024,

Περισσότερα από τριακόσια άτομα έλαβαν έκτακτη βοήθεια

 Περισσότερα από τριακόσια άτομα έλαβαν έκτακτη βοήθεια

Το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά τριάντα συμπολίτες δίνοντας σε έκαστο εξ αυτών εφάπαξ οικονομικό βοήθημα έως του ποσού των εξακοσίων ευρώ. Πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία την οποία κλήθηκε να σχολιάσει η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη.

Για τις φετινές έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις μέσω βοηθημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης από το δήμο Καβάλας, η κ. Φραντζεσκάκη σημείωσε: «Με την απόφαση της Δευτέρας ενισχύονται οικονομικά τριάντα άτομα με συνολική δαπάνη 13.000 ευρώ. Το αρχικά προϋπολογισθέν ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ έχει καλυφθεί και φέτος έχουν ενισχυθεί περισσότερα από τριακόσια άτομα. Γι’ αυτό και θα ενισχύσουμε τον κωδικό με ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ, αφού επιπλέον αιτήματα θα ανακύψουν έως το τέλος του έτους».

Η Μαρία Φραντζεσκάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ομαλή διανομή τροφίμων τη Δευτέρα από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, διαδικασία που όπως είπε στηρίχθηκε στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και σε εθελοντές. Παρατήρησε μάλιστα ότι προσφάτως οι εθελοντές αυξάνονται.

Ο δήμος Καβάλας προσανατολίζεται προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο ακόμη διανομές τροφίμων εντός του 2018, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Δεκεμβρίου. Είναι έτοιμος για τη διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ στο τέλος Οκτωβρίου, όπου οι δικαιούχοι είναι διαφορετικοί σε σχέση με εκείνους του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου. Είναι και περισσότεροι αφού υπολογίζονται σε έως και χίλια άτομα.

 

******

 

Διαβάστε επίσης