• 6 Μαΐου 2024,

Περισσότερο μπέρδεμα με την απόφαση μείωσης των δημοτικών τελών στους επαγγελματίες!   

 Περισσότερο μπέρδεμα με την απόφαση μείωσης των δημοτικών τελών στους επαγγελματίες!   

Η Επιτροπή του άρθρου 152 απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Καβάλας υπέρ της εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που προβλέπει απαλλαγή δημοτικών τελών επαγγελματιών έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι η απόφαση που πάρθηκε για την ανακούφιση των επαγγελματιών μετά την καραντίνα της περασμένης Άνοιξης.

Η απόφαση απορρίφθηκε, επανήλθε στην Αποκεντρωμένη μετά την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 και ακυρώθηκε πάλι. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Επιτροπή θεωρεί ταυτόχρονα τις απόψεις της Αποκεντρωμένης ότι στερούνται εκτελεστού χαρακτήρα. Σα να εννοεί ότι δεν ισχύει ούτε αυτή (που δεν εγκρίνει την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

Αυτήν την φορά η Επιτροπή του άρθρου 152 σημειώνει:

«Ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ εμμένει στην προγενέστερη υπ ́αριθμ. 9618/30.07.2020 απόφασή του, χωρίς νέα ουσιαστική έρευνα της υπόθεσης απλά παραθέτοντας αναλυτικά τις διατάξεις των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες έλαβε χώρα η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο σύνολο της επικράτειας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας διαδοχικά για το χρονικό διάστημα από 14.03.2020 μέχρι και 27.04.2020.

Επομένως η προσβαλλόμενη απόφαση του Συντονιστή της ΑΔΜΘ στερείται εκτελεστού χαρακτήρα, η δε κρινόμενη προσφυγή η οποία στρέφεται κατά μη εκτελεστής πράξης του Συντονιστή της ΑΔΜΘ θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».

Διαβάστε επίσης