Περιστατικά νέων βανδαλισμών στο δάσος της Παναγούδας

 Περιστατικά νέων βανδαλισμών στο δάσος της Παναγούδας

Οι επισκέψεις που δέχεται το διάστημα της καραντίνας το δάσος της Παναγούδας είναι αυξημένες.

Γεγονός φυσιολογικό. Άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι περνούν την ώρα τους στην περιοχή κάθε μέρα. Όλες τις ώρες. Παρέες βρίσκονται εκεί ακόμη και τις νύχτες! Πολύ περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, τα μεσημέρια.

Ειδικά όταν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.

Κι ενώ η πλειοψηφία των πολιτών είναι φιλικοί με ότι συναντούν στο δάσος, το προστατεύουν και το προσέχουν, υπάρχουν ως συνήθως οι γνωστές εξαιρέσεις. Αυτοί που λες και πηγαίνουν στην Παναγούδα μόνο για να κάνουν ζημιές. Ο κόσμος στην Παναγούδα τρώει, πίνει καφέ, απλώς συζητά ή αθλείται στα γήπεδα που υπάρχουν κι ως ένα βαθμό εξυπηρετούν.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο παρέα αφού διασκέδασε πέταξε στον παρακείμενο γκρεμό (πίσω από το δικαστικό μέγαρο) ένα ξύλινο τραπέζι. Το οποίο προηγουμένως ξήλωσε από τη βάση του. Μια άλλη παρέα την επόμενη μέρα το εντόπισε, το επανέφερε και το χρησιμοποίησε για την αναψυχή της.

Το απόγευμα ή το βράδυ του Σαββάτου μια άλλη παρέα ανέβηκε στο δάσος της Παναγούδας από την οδό Χρυσουπόλεως. Πίσω από το άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου.

Στο δρόμο της βρήκε κολώνα φωτισμού. Λύγισε τη βάση της και την κατέστρεψε. Η σχετική φωτογραφία αποδεικνύει το θράσος και το αποτέλεσμα του βανδαλισμού.

Όλα αυτά όσο κι αν αφορούν κάποιες μειοψηφίες, λίγους και κακούς συμπολίτες, συνεχίζουν να απογοητεύουν. Υπό τις παρούσες συνθήκες όσα φτιάχνουν οι άνθρωποι το πρωί, κάποιοι ελάχιστοι γνωστοί άγνωστοι θα τα καταστρέφουν τα βράδια.

Μόνη λύση να υπάρξει νυχτοφύλακας στην Παναγούδα αλλά αυτό για την εποχή μας (αν και απαραίτητο) μοιάζει εντελώς απίθανό να συμβεί.

Διαβάστε επίσης