Μικρή προσέλευση στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία

 Μικρή προσέλευση στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία

Μικρή όπως άλλωστε αναμένονταν ήταν η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Νικόλαος Μάρτης». Παρά την καμπάνια και την προβολή του γεγονότος περίπου 10 εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν και έδωσαν αίμα.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα εκτάκτως χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί η διαδικασία του ραντεβού.

Για τη μικρή προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, επικρατεί προβληματισμός και από αυτούς που την υποστηρίζουν και από αυτούς που την πραγματοποιούν.

Ο διευθυντής υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος παραδέχτηκε το πρόβλημα της μικρής προσέλευσης και είπε: «Τώρα τελευταία η διαδικασία δεν πάει καλά. Για αυτό και την προβάλουμε.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι είναι μία ασφαλής διαδικασία. Λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Υπενθυμίζω ότι ακόμη και για τον εθελοντή αιμοδότη κάνει καλό στην υγεία του να δώσει αίμα».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών του Νομού Καβάλας Δημήτρης Χιζαρης είπε ότι πρέπει να πειστούν οι πολλοί επανέλθουν στη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωπος του ίδιου συλλόγου,  ο συμπολίτης δικηγόρος Κώστας Παγώνης. Ο κ. Παγώνης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για το νομό Καβάλας υπάρχουν ανάγκες για αίμα και μάλιστα είναι αυξημένες.

Καταλάβαμε ότι όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορωνοϊό αποθαρρύνει τους εθελοντές αιμοδότες. Ακόμη και τους πιο ενεργούς, τους πιο συνεπής να έρθουν στο νοσοκομείο και να δώσουν αίμα όπως συνήθιζαν και έκαναν τακτικά στο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο σταθμός αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας κάνει ότι μπορεί. Το διάστημα της υγειονομικής κρίσης η μείωση στην προσφορά αίματος στο νοσοκομείο είναι της τάξης του 40 με 50%».

Διαβάστε επίσης