• 19 Απριλίου 2024,

«Περπατάει» κι έρχεται το Σαμοθράκη-Λήμνος-Καβάλα

 «Περπατάει» κι έρχεται το Σαμοθράκη-Λήμνος-Καβάλα

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στο νησί του, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα του Υπουργείου του.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στη Σαμοθράκη και την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο επιδοτεί νέες συνδέσεις.

«Αυξάνουμε τον προϋπολογισμό για την συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών, τουριστικού ρεύματος αλλά κυρίως των μονίμων κατοίκων. Προστίθενται νέες γραμμές, όπως η αύξηση της συχνότητας εξυπηρέτησης μεγίστης το καλοκαίρι. Η γραμμή Σαμοθράκη – Λήμνος – Καβάλα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης γραμμής αποτελεί δέσμευση του Ν.Σαντορινιού προς τους Σαμοθράκιτες αλλά και επιθυμία της Δημοτικής Αρχής του νησιού.

Μια δέσμευση την οποία είχε επαναλάβει κατά τη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στη Σαμοθράκη από κοινού με το Σωκράτη Φάμελλο, και στην οποία έδωσε επίσης προτεραιότητα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δ.Τεμπονέρας από το νησί του Έβρου.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, η γραμμή θα ξεκινήσει να επιδοτείται από τον Απρίλιο του 2019, με διάρκεια έως και τον Οκτώβριο.

Να σημειωθεί πως ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε συνάντηση με τον πλοιοκτήτη της SAOS Ferries Φώτη Μανούση, αναφορικά με το μέλλον των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στο νησί.

 

Πηγή: e-evros.gr

Διαβάστε επίσης