• 24 Απριλίου 2024,

Πέτρος Χαϊνάς: «Άδικο η Καβάλα να παίζει δευτερεύοντα ρόλο στον υγρό στίβο» 

 Πέτρος Χαϊνάς: «Άδικο η Καβάλα να παίζει δευτερεύοντα ρόλο στον υγρό στίβο» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο πρόεδρος του ΝΟΚΑ κ. Πέτρος Χαϊνάς.

Αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεγονός της ένωσης του ΝΟΚΑ με τον ΟΘΑΚ που πλέον απομένει το τυπικό μέρος για να ανακοινωθεί επίσημα.

Αναλυτικά.

Ερ: Αλλάζει σελίδα ο υγρός στίβος της Καβάλας. Πως αποφασίστηκε η  ένωση του ΝΟΚ με τον ΟΘΑΚ;

Απ: Καταρχήν αυτό το θέμα κυοφορείται εδώ και πολλά χρόνια. Και προσωπικά το είχα νοιαστεί και το είχα προτείνει αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι και από πλευράς ΟΘΑΚ υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον.

Θεωρώ ότι είναι κρίμα και άδικο μια ναυτική πόλη όπως είναι η Καβάλα να μην είναι πρωταγωνίστρια στον υγρό στίβο. Αυτή την ένωση που θέλαμε από την πλευράς μας την προτείναμε στο ΟΘΑΚ. Εκεί διαπιστώσαμε το ανάλογο ενδιαφέρον κάτι που ίσως να μην το περιμέναμε. Εκπλαγήκαμε ευχάριστα. Είδαμε και εκεί υπάρχει το ανάλογο έδαφος επειδή τα προβλήματα είναι πολλά.

Η πολιτεία δυστυχώς δε συμμετέχει όσο θα έπρεπε σε αθλητικούς συλλόγους και κατά ανάγκη θα έπρεπε α συνενώσουμε τις δυνάμεις μας  ώστε  η Καβάλα μια ναυτική πόλη α πρωταγωνιστεί και σε αυτό τον χώρο, του υγρού αθλητισμού.

Υπάρχου όμορες πόλεις, όμοροι νομοί όπως η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη να έρχονται εδώ και έχουν καλύτερες βαθμολογίες και επιτυχίες από εμάς. Εμείς θα μπορούσαμε και οι δυο όμιλοι της Καβάλας να έχουν μια καλύτερη θέση στο χώρο αυτό.  Με αυτή τη δυνατότητα και εφόσον συνεννοηθούμε οριστικά και περάσουμε στη τυπική διαδικασία, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και καινούρια τμήματα όπως π.χ. το τμήμα των ΑμεΑ που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

Επίσης θα διερευνούμε την Υδατοσφαίριση που αυτή τη στιγμή την έχει μονάχα ο ΝΟΚΑ. Θα πάρει άλλη αίγλη. Δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή στο οργανωτικό κομμάτι.  Λογικά με το καινούριο σχήμα θα δοθεί μια ώθηση σε όλα τα σχήματα. Στο αγωνιστικό τμήμα πιστεύω ότι με την ένωση τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα θα είμαστε από τους πρωταγωνιστές.

Ερ: Είναι τελικά κάτι επαναστατικό αυτό που θα γίνει με την ένωση του ΝΟΚ με τον ΟΘΑΚ;

Απ: Δε ξέρω  αν ταιριάζει αυτός ο όρος. Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί με την ένωση ένας σύλλογος πιο ζωντανός. Από τη στιγμή που θα εκλείψει αυτός ο υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στον ΟΘΑΚ και στον ΝΟΚΑ, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει αιτία να έρχονται περισσότερα παιδιά στον υγρό στίβο.

Ο υγρός στίβος είναι το άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα και καλλιεργεί και χαρακτήρες.

Ερ: Πως θα είναι δομημένη η νέα διοίκηση η οποία θα προκύψει από την ένωση;

Απ: Από τη στιγμή που τυπικά θα ενωθούν οι δύο όμιλοι τυπικά  θα προκύψει ένα κοινό όνομα.

Αυτό έχει γίνει ήδη γνωστό και θα είναι ΝΟΘΑΚ. Είναι ένα όνομα που περιλαμβάνει και τα αρχικά του ΝΟΚΑ και τα αρχικά του ΟΘΑΚ. Τα έχει όλα μέσα. Δε θα υπάρχει και άλλος όμιλος με αυτό το όνομα στην Ελλάδα.

Με το ΝΟΚ παλιά μπερδευόμασταν. Υπάρχει ο ΝΟ Καλαμακίου, ο ΝΟ Καλαμάτας. Τώρα θα έχουμε ένα τελείως δικό μας σύλλογο. Θα είμαστε ένας αυτάρκης σύλλογος.

Από την άλλη μεριά θα μειωθούν πιστεύω και τα έξοδα. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να έχει ο ένας όμιλος 5-6 προπονητές και άλλους τόσους ο άλλος. Με 7 ή 8 προπονητές θα καλύπτουμε όλο το φάσμα. Θέλουμε προπονητές και για τα τμήματα των μικρών παιδιών. Κολυμπάνε πολλά παιδιά στην μικρή πισίνα. Η Υδατοσφαίριση μόνο του ΝΟΚΑ έχει 70-80 άτομα. Πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Κάποιοι που τελειώνουν από το αγωνιστικό τμήμα του ΟΘΑΚ θα έρχονται στο Πόλο.

Επίσης θα καλλιεργηθεί πιο έντονα και πιο ζωτικά το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Αυτή τη στιγμή ο ΟΘΑΚ έχει ένα τμήμα το οποίο όμως δε συμμετέχει επίσημα σε αγώνα. Εδώ θέλω να τονίσω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει σε αυτό το τμήμα η Κική Αρσένη και νομίζω  ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές. Τώρα με την ένωση πιστεύω ότι θα αποκτήσει αυτό το τμήμα και περισσότερα μέλη και φυσικά θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και σε αγώνες.

Ερ: Απ` ότι καταλαβαίνουμε η ένωση μάλλον είναι ένα αναγκαίο καλό;

Απ: Ασφαλώς είναι καλό. Κάθε διαίρεση δημιουργεί προβλήματα, οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά. Δεν επιτρέπεται η Καβάλα μια κατεξοχήν ναυτική δύναμη να μην πρωταγωνιστεί στη Βόρεια Ελλάδα. Παλαιότερα όταν κολυμπούσαμε στο λιμάνι, ήμασταν πρωταγωνιστές στη Βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα είμαστε σε δευτερεύοντα ρόλο, πολλές φορές.

Ερ: Πότε θεωρείται ότι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες αφορούν την ένωση;

Απ: Αυτή τη στιγμή κάνουμε πολλές συζητήσεις οι διοικήσεις των δυο ομίλων. Εχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Στο κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή θα λειτουργούμε συνεργατικά. Το προπονητικό τιμ θα είναι ενιαίο, μεταξύ μας θα έχουμε άμεση συνεργασία και στο πολύ κοντινό μέλλον θα πάμε και στο τυπικό μέρος. Θα κάνουμε κοινές εκλογές, κοινή διοίκηση και πλέον θα λειτουργούμε σα ΝΟΘΑΚ.

Ερ: Αυτά όλα πριν το κλείσιμο του έτους;

Απ: Δεν μπορώ να προδιαγράψω το χρόνο αλλά οι προσπάθειες γίνονται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος προσωπικά γιατί οι διαδικασίες προχώρησαν πολύ πιο γρήγορα απ` ότι είχα στο μυαλό μου.

Διαβάστε επίσης