• 26 Απριλίου 2024,

Πέτρος Κεκεντζής: «Πολύ καλή χρονιά για την Αναγέννηση, βασικοί πολλοί νεαροί από τα σπλάχνα του συλλόγου»

 Πέτρος Κεκεντζής: «Πολύ καλή χρονιά για την Αναγέννηση, βασικοί πολλοί νεαροί από τα σπλάχνα του συλλόγου»

Την αποτίμηση της χρονιάς για την Αναγέννηση Λιμεναρίων έκανε στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη ο Πέτρος Κεκεντζής.

Ο έμπειρος τεχνικός που όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην Αναγέννηση φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας της Θάσου στη σεζόν που πέρασε. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Θέλουμε την αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε για την Αναγέννηση.

Απάντηση:  Η χρονιά θεωρώ ότι ήταν  καλή για την Αναγέννηση. Καταφέραμε να πάμε στο τελικό της Α` κατηγορίας αλλά και καταφέραμε να παίξουμε  στον ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ όπου αποκλειστήκαμε από το Νέστο με σπουδαία εμφάνιση στον επαναληπτικό που έγινε στο γήπεδο μας.

Στο πρωτάθλημα και ενώ απέμειναν 5 αγωνιστικές πριν τη διακοπή , τερματίσαμε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Θεωρώ ότι αν τελείωνε κανονικά θα μπορούσαμε να είμαστε στη 4η  η ακόμη και στην 3η θέση.

Ήταν πολύ καλή χρονιά για την Αναγέννηση η οποία έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλά νέα παιδιά.

Ερώτηση: Φαίνεται ότι «παράγει» από την Ακαδημία της η Αναγέννηση νέα παιδιά.

Απάντηση: Σίγουρα «παράγει». Γίνεται σωστή δουλειά από τους προπονητές. Υπάρχουν 60 παιδιά στην Ακαδημία, σίγουρα ικανοποιητικός αριθμός για ένα χωριό όπως τα Λιμενάρια.

Βγάζει παιδιά η Αναγέννηση και τα δίνουμε χρόνο συμμετοχής στη μεγάλη ομάδα. Ο σκοπός πρέπει  των ερασιτεχνικών σωματείων  να είναι οι υποδομές. Όσες ομάδες έχουν υποδομές, αντέχουν και περισσότερο.

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας που πέρασε, δίκαια ο Μ. Α Ορφανίου στη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Ο Μ. Α Ορφανίου έδειξε ότι δίκαια βγήκε για μένα  στη Γ` Εθνική.  Κατάφερε να πετύχει δυο μεγάλες νίκες εκτός έδρας, τόσο μέσα στην Ελευθερούπολη, όσο και μέσα στον Βύρωνα.

Έδειξε μια σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ ο Βύρωνας είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ενώ είχε πολύ καλό υλικό. Υπήρξε μια αλλαγή προπονητή στα μέσα της περιόδου που αυτό ίσως κάπως να επηρέασε ενώ το Ορφάνι είχε έναν προπονητή σε όλη την περίοδο.

Βέβαια δεν ξέρω στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια κατά πόσο θα μπορούσε το Ορφάνι να κρατήσει την 1η θέση. Είχε ένα δύσκολο παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Αναγέννηση. Είχε λίγο πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Βύρωνα. Όπως τελείωσε το πρωτάθλημα εκείνη τη στιγμή, θεωρώ ότι δίκαια βγήκε ο Μ. Α Ορφανίου στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Ερώτηση: Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για αναδιάρθρωση στην Α` κατηγορία. Ποια είναι η άποψη σου;  Είσαι υπέρ να γίνει το πρωτάθλημα σε δυο ομίλους η να παραμείνει έτσι όπως ήτανε;

Απάντηση: Όχι σε δυο ομίλους. Θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω. Η Α` κατηγορία είναι Α` κατηγορία. Πρέπει να είναι ένας όμιλος με 14 ομάδες η 16 ομάδες.  Δυνατές ομάδες. Αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει να κρατηθεί.

Ένα πρωτάθλημα με καλές δυνατές ομάδες. Δυο όμιλοι από 11 η 12 ομάδες στην Α` κατηγορία, δεν θα έχει καμία αίγλη το πρωτάθλημα.

Θα είναι ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Πολλές ομάδες θα έχουν τυπική παρουσία.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν σε οικονομικό επίπεδο μετά την πανδημία;

Απάντηση: Σίγουρα. Η πανδημία θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο. Σε όλα τα θέματα  η χρονιά θα είναι πιο lite. Σε ποδοσφαιριστές, σε προπονητές στα πάντα. Οικονομικά θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες και δεν ξέρω κατά πόσο η ΕΠΣΚ μπορεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει τα σωματεία.

Ερώτηση: Υπάρχουν νεαροί παίκτες από την Αναγέννηση που μπορούν να κάνουν σιγά- σιγά το βήμα παραπάνω;

Απάντηση: Υπάρχουν ταλέντα στην Αναγέννηση τα οποία τα είδανε άνθρωποι ομάδων απ` έξω.

Αυτά τα παιδιά είχαν βασικό ρόλο στην ομάδα.  Πρέπει να προσεχθούν. Ήταν παίκτες ενδεκάδας.

Στην Ελλάδα είναι λάθος που θεωρείται ένας ποδοσφαιριστής ταλέντο στα 21 και στα 22. Στην Ευρώπη παίζουνε σε μεγάλα πρωταθλήματα και στο Τσάμπιονς Λιγκ 16 και 17 χρονών παιδιά. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να θεωρούνται ταλέντα.

Ο Μαλανδρής προσέχθηκε από τον ΑΟΚ και μακάρι να καταλήξει φέτος στη μεγάλη ομάδα της Καβάλας. Πρώτα ο ΑΟΚ και μετά πάμε σε άλλες ομάδες, αν ο ΑΟΚ δεν θέλει έναν ποδοσφαιριστή.  Είναι ο Μαλανδρής, είναι ο Κοντογεωργίου, είναι ο Κουκουτάρης, είναι ο Σιδηρόπουλος. Επίσης πήραν χρόνο συμμετοχής και οι Σιδηράς,  Ιακωβίδης,  Γερογιάννης. Είχαμε αρκετά παιδιά φέτος.

Από εκεί και πέρα πρέπει η Καβάλα, οι προπονητές να παρακολουθούν το τοπικό ποδόσφαιρο. Ειδικά την Α` κατηγορία αλλά και τη Β` κατηγορία.

Διαβάστε επίσης