Πετυχημένες εκδηλώσεις και εκδρομές των τοπικών συλλόγων

 Πετυχημένες εκδηλώσεις και εκδρομές των τοπικών συλλόγων

Οι ανακοινώσεις των προηγούμενων ημερών αφορούν δραστηριότητες τοπικών συλλόγων. Πετυχημένες εκδηλώσεις, εκδρομές. Εκδρομές που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν. Αναλυτικά:

*Την Κυριακή 7 Μάη ο συνοικιακός σύλλογος Ποταμουδίων οργανώνει εκδρομή για φίλους και μέλη στο Πόρτο Λάγος και τη Ξάνθη:  Αναχώρηση στις 8:30πμ από το κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στο Πόρτο Λάγος για καφεδάκι και βόλτα στο παζάρι. Αναχώρηση στις 13:30 για την πόλη της Ξάνθης. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για φαγητό και απογευματινό καφέ. Αναχώρηση για την Καβάλα στις 6:00μμ. Τιμή συμμετοχής: Δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν στις δραστηριότητες. 12€/άτομο για τα μέλη. 15€/άτομο για τα μη μέλη. Μετακίνηση με πούλμαν. Για δηλώσεις συμμετοχής: Γιώτα Λατσούρη 6945 555378.

*Με σύμμαχο τον καιρό ο ΦΟΚ πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκδρομή του την Κυριακή 23-4 στα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Μετά τον πρωινό καφέ στην Ξάνθη ανηφορίσαμε στα βουνά της Ροδόπης με 1ο προορισμό τον Εχίνο, αφού είδαμε από ψηλά τη Σμίνθη. Η διαδρομή είχε ξεχωριστή ομορφιά με το άφθονο πράσινο των δέντρων, τις χαράδρες και πλαγιές να διασχίζονται από τους ποταμούς Κόσινθο και Κομψάτο. Στον Εχίνο , κεφολοχώρι της περιοχής, περιδιαβήκαμε στα στενά δρομάκια του, είδαμε το μεγάλο Τέμενος, κάποια παλιά σπίτια, απομεινάρια της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μιλήσαμε με τους φιλόξενους και χαμογελαστούς κατοίκους του και ανάψαμε ένα κεράκι στη μοναδική χριστιανική εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, δημιούργημα το Στρατού. Η επόμενη στάση μας ήταν στις Ιαματικές πηγές των Λουτρών , μετά τις Κάτω Θέρμες, όπου θαυμάσαμε την αφθονία των πηγών και εντυπωσιαστήκαμε από τις γκιόλες με το ζεστό νερό. Σε ταβέρνα έξω από τη Σμίνθη γευτήκαμε τη νόστιμη κουζίνα των ντόπιων .Επιστρέψαμε στην πόλη μας γεμάτοι εικόνες της απομονωμένης αυτής περιοχής της παραμεθορίου και θετικές εντυπώσεις για τους ανθρώπους με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, που μοχθούν και διαβιούν αθόρυβα, αλλά με αξιοπρέπεια. Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη μας που συμμετείχαν και για την άψογη συνεργασία τους σε όλη την εκδρομή.

*Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, έδωσε το παρών στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 22 Απριλίου, στην Τελετή Αδελφοποίησης των τριών Πανελληνίων Ομοσπονδιών, Μικρασιατών, Ποντίων και Θρακιωτών (φωτογραφία). Μεγαλειώδης διοργάνωση και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί. Ευχαριστούμε την Ο.Π.Σ.Ε. για την πρόσκληση και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Δραγάτση, για την άοκνη προσφορά της στην Ομοσπονδία μας. Φυσικά ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορευτές μας και τον χοροδιδασκαλο κ. Γιώργο Καραγεωργίου για την άψογη εκπροσώπηση του Συλλόγου με χορούς Καππαδοκίας.

*Συνοικιακός Σύλλογος Χωράφας: Η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου μας άρχισαν τις εργασίες καλλωπισμού στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα, προκειμένου είναι όλα έτοιμα για τον εορτασμό του στις 14 Μαΐου.

*Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας, ευχαριστούμε από καρδιάς τους συντελεστές της πρόσφατης εκδήλωσης με τον Κώστα και Αντώνη Κούφαλη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τις φίλες και τους φίλους της Φιλόπτωχου, που με την πρωτόγνωρη σε πλήθος παρουσία τους πλαισίωσαν και στήριξαν το εγχείρημά μας.

*Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων: Ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος χορός μας στην αίθουσα του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα: Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλο Νικόλαο. Τον βουλευτή κ. Πασχαλίδη Γιάννη. Την βουλευτή κα. Ελευθεριάδου Τάνια. Τον δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη Φίλιππο. Τους αντιδημάρχους Δ.Παγγαίου κ. Τσάκαλο Κ., κ. Καλλινικίδη Α. , κα. Απαζίδου Ζ. Την πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης Δ.Παγγαίου κα. Χρυσαφούδη Μ. Τους δημοτικούς συμβούλους κ. Σαραντούδη Ε. , κ. Παπαθανασίου Μ. , κ. Τσιπουρόπουλο Β., κα. Αλεπίδου. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου. Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν με τα δώρα τους για τη λαχειοφόρο αγορά. Ευχαριστούμε τους φίλους και εθελοντές του συλλόγου που σε κάθε εκδήλωση προσφέρουν εργασία δωρεάν.

*Λέσχη Ποντίων Καβάλας: Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Λέσχης Ποντίων Ν.Καβάλας πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική διάλεξη με θέμα την Οστεοαρθρίτιδα (φωτογραφία), την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ.κ. Στέφανος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου. Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο Ροδίων Μαυρόπουλος Ορθοπαιδικός-Χειρουργός, Τραυματολόγος Επιμελητής ΕΣΥ Κ.Υ. Καβάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κλινική διαδρομή και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την διαχείριση της Οστεοαρθρίτιδας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: 4η Υγειονομική Περιφέρεια, Κέντρο Υγείας Καβάλας, Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας, Σύλλογος Εβριτών Ν.Καβάλας, Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Δήμος Καβάλας. Ευχαριστούμε θερμά τον Ορθοπεδικό Μαυρόπουλο Ροδίων για την άψογη επιστημονική προσέγγιση της ενημερωτικής διάλεξης.

Διαβάστε επίσης