Πετυχημένη εκδήλωση στο Παραμυθόσπιτο

 Πετυχημένη εκδήλωση στο Παραμυθόσπιτο

Πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και επιτέλους το παραμυθόσπιτό μας, όπως το αποκαλούμε, άνοιξε την πόρτα του για τους μικρούς μας φίλους με σκοπό να νικήσουμε τους φόβους μας! Λίγο πριν τις 11:00 δύο όμορφες, γλυκές φατσούλες μας έκαναν ποδαρικό και σιγά σιγά άρχισαν να καταφθάνουν όλα τα παιδιά για να αρχίσει η εκδήλωση.Η πρώτη Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο σκοτάδι.

Η Αδελαΐδα συζήτησε με τα παιδιά για τον φόβο που έχουν και κάναμε ένα πείραμα. Κλείσαμε όλοι σφιχτά τα μάτια μας, σκεφτήκαμε τι είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο και τσααααακ ανοίξαμε τα μάτια. Καμία από τις σκοτεινές σκέψεις που κάναμε δεν υπήρχε. Έτσι υποσχεθήκαμε πως κάθε φορά που θα φοβόμαστε θα σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό. Ακόμη είπαμε πως όταν μας πιάνει ο φόβος μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να σκεφτούμε κάτι που μας αρέσει πολύ. Όπως είναι φυσικά το… χωνάκι παγωτό!!! Μετα την συζήτηση με την Αδελαΐδα σειρά πήραν οι μαρκαδόροι, τα λαστιχάκια και τα ψαλίδια, όπου με την καθοδήγηση της Μέλης και την βοήθεια όλων μας φτιάξαμε μάσκες ύπνου ώστε να τις φοράμε το βράδυ και να κάνουμε μόνο όμορφες σκέψεις στο σκοτάδι καταπολεμώντας έτσι τον φόβο μας.

Κι έπειτα την σκυτάλη πήραν τα παραμύθια! Η Αρετή με το παραμύθι της «Το φως της ψυχής μας» και ο Χρήστος με το «Η Σοφία κι ο φόβος», μας μίλησαν για τη μεγάλη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και πως ο,τι φοβόμαστε μπορούμε να το νικήσουμε και να το εξαφανίσουμε με το φως που έχουμε στην ψυχή μας.Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η μέρα; Μα φυσικά το παιχνίδι!Ένα – ένα τα παιδιά έβαλαν τις μάσκες τους και παίξαμε το παιχνίδι του προσανατολισμού. Αφού έκαναν μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό τους για να μπερδευτούν έπρεπε να φτάσουν στον «Πέτρο» χωρίς να… παρακλείνουν από τον δρόμο τους. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά!Κάπως έτσι κύλησε η μέρα μας στο παραμυθόσπιτο διώχνοντας μακριά το σκοτάδι από τις ψυχές μας, και γεμίζοντας φως και ζεστασιά τις καρδιές μας.

Ραντεβού ξανά στις 2 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν οι παραμυθάδες: Ελισάβετ Κεσικιάδου, Μέλη Μίχα, Μαρία Μπουγά, Αδελαΐδα Ράπτη, Ζωή Τσαπανίδου, Χρήστος Π. Τσίρκας, Αρετή Τσιφλίδου και Μαρία Χαριζάνη.

 

Διαβάστε επίσης