• 7 Μαΐου 2024,

Πετυχημένο σεμινάριο σε θέματα πρώτων βοηθειών

 Πετυχημένο σεμινάριο σε θέματα πρώτων βοηθειών

Το περασμένο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο πρώτων βοηθειών για πολίτες.

Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στο χώρο της ομάδας στη Δημοτική Αγορά. Το σεμινάριο έγινε απόγευμα και είχε διάρκεια πέντε συνολικά ώρες.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, ο Γιάννης Πατρόπουλος είπε στην Πρωινή:

«Όλα πήγαν μία χαρά. 14 συμπολίτες εκπαιδεύτηκαν για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε ένα οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό. Προσπαθούμε να εκπαιδεύουμε όσο περισσότερους μπορούμε συμπολίτες τηρώντας φυσικά και τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού.

Ενδιαφέρον δείχνουν απλοί άνθρωποι, φοιτητές, γυμναστές, ακόμη και αστυνομικοί. Μεταξύ άλλων εκπαιδεύονται να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Όλοι είναι υπό παρακολούθηση και επιτήρηση για να μην υπάρξουν περιστατικά φθορών και βανδαλισμών. Όντως μέχρι τώρα όλοι οι απινιδωτές στο κέντρο της Καβάλας είναι σε άριστη κατάσταση. Δυστυχώς δεν έχουμε τοποθετήσει τέτοιο μηχανήματα στις ανατολικές περιοχές της Καβάλας και δυτικότερα, από την Πυροσβεστική προς την Καλαμίτσα».

Ο κ. Πατρόπουλος είπε στην Πρωινή ότι η ομάδα που εκπροσωπεί είναι πάντα σε επιφυλακή και ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί να προσφέρει στην τοπική κοινωνία ενώ έχει στην προτεραιότητα της να πραγματοποιήσει και άλλα ίδια σεμινάρια όπως αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης