Πετζετέλ έως το τέλος Σεπτέμβρη

 Πετζετέλ έως το τέλος Σεπτέμβρη

Μέχρι το τέλος του μήνα θα βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης τα αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ. Αυτό είπε στην Πρωινή ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κιβράκης.

Ο κ. Κιβράκης σημείωσε πως παρά το ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη παραμένει η επιφυλακή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, ειδικά στις περιπτώσεις όπως η χθεσινή μέρα, όπου για τη Θάσο όπως και για το Νομό Καβάλας γενικότερα, ίσχυε δείκτης επικινδυνότητας 3.

Μιλώντας συνολικά για τη θερινή περίοδο για ζητήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας ο κ. Κιβράκης τόνισε ότι ήταν η καλύτερη από όσες θυμάται ο ίδιος, καθώς τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών ήταν πολύ λίγα, ελαφρώς περισσότερα από δέκα, είπε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ετοιμότητα των υπηρεσιών και πολιτών.

Ειδικότερα ο κ. Κιβράκης τόνισε, ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού εκδηλώθηκαν λίγες περισσότερες από δέκα δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονταν σε πτώση κεραυνού.

Εξήγησε πάντως ότι αυτή τη φορά οι κεραυνοί έπεφταν προκαλώντας πυρκαγιά στην αρχή μιας κακοκαιρίας που είχε ως συνέχεια τη βροχή. Έτσι, ενώ οι φωτιές άναβαν με τους κεραυνούς, με τη βοήθεια της Π.Υ., των εθελοντών και κυρίως της βροχής, οι φωτιές έσβηναν πολύ γρήγορα.

Η Πολιτική Προστασία παρακολουθεί τα θέματα της Πυρασφάλειας για το υπόλοιπο της περιόδου ζητώντας στενή συνεργασία με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης