• 26 Απριλίου 2024,

Συνεχίζει το έργο της η ΠΝΟΗ

 Συνεχίζει το έργο της η ΠΝΟΗ

Με τη βοήθεια συμπολιτών, εθελοντών, επιχειρηματιών και επαγγελματιών η ΠΝΟΗ συγκέντρωσε και φέτος τον Σεπτέμβρη σχολικά είδη. Από χθες άρχισε να τα μοιράζει στις οικογένειες που υποστηρίζει. Η διανομή των σχολικών ειδών συνέπεσε με την μηνιαία διανομή τροφίμων στις ίδιες οικογένειες.

Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ είχε φέτος το φθινόπωρο την συμπαράσταση του Γιώργου Λιόλιου, εκπροσώπου της ιστοσελίδας στο F/B «Μένουμε Καβάλα». Ο ίδιος μεσολάβησε, προκειμένου οι τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία του. Εντελώς συμπτωματικά προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και συμπολίτισσά μας που ήρθε σε συμφωνία με τοπικό βιβλιοπωλείο από το οποίο έγινε και η αγορά των σχολικών ειδών.

Η κ. Νίκη Ανέστη γραμματέας του Δ.Σ. της ΠΝΟΗΣ είπε στην Πρωινή, πως με τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν και μοιράζονται, θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Κι αν χρειαστεί με τα χρήματά της από το ταμείο της η ΠΝΟΗ θα αγοράσει κι άλλα σχολικά είδη για να εξυπηρετήσει όλες τις οικογένειες που στηρίζει.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος ΠΝΟΗ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, όπως κάθε χρόνο την ενισχυτική διδασκαλία, το φροντιστήριο δηλαδή, προς τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζει. Ζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς γιατί αν και υπάρχουν διαθέσιμοι καλό είναι να αυξηθούν.

Πέρσι το συγκεκριμένο φροντιστήριο μέσω του Συλλόγου ΠΝΟΗ είχε ωφελούμενα 40 με 45 παιδιά. Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ θα συμμετάσχει και φέτος στην έκθεση KAVALA EXPO 2018. Η κ. Νίκη Ανέστη είπε επίσης στην Πρωινή πως υπάρχει, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της κρίσης, μεγάλη ανάγκη οικονομικής ρευστότητας σε πολλές οικογένειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες λειτουργίες τους σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου οι ίδιες οικογένειες είχαν ανάγκη ειδών διατροφής.

 

 

Διαβάστε επίσης