• 19 Απριλίου 2024,

Πίεση στην ΑΑΔΕ και ραντεβού σήμερα με τον Γιώργο Πιτσιλή

 Πίεση στην ΑΑΔΕ και ραντεβού σήμερα με τον Γιώργο Πιτσιλή

Το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργο Πιτσιλή συναντούν σήμερα στην Αθήνα πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων απ’ όλη την Ελλάδα.

Ασκούν σε αυτόν πίεση προκειμένου να υλοποιηθούν από την εφορία οι περιβόητοι συμψηφισμοί, οι οποίοι αφορούν τα χρήματα που δικαιούνται επιχειρήσεις σε σχέση με την απλήρωτη επιδότηση εργασίας προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας. Το Επιμελητήριο της Καβάλας έστειλε ήδη επιστολή στην ΑΑΔΕ για το θέμα, το περιεχόμενο της οποίας προς το παρόν δεν δημοσιοποίησε.

Το ζήτημα των συμψηφισμών που δεν υλοποιούνται, αν και αυτοί νομοθετήθηκαν από τη Βουλή, δεν είναι μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ίδια διαδικασία προβλέπεται να γίνει και σε άλλους Νομούς της χώρας όπως για παράδειγμα Σέρρες- Κιλκίς- Καστοριά- Ιωάννινα- Μεσσηνία.

Τα Επιμελητήρια λοιπόν συνεννοήθηκαν, συνεργάστηκαν κι όλα μαζί έκλεισαν το ραντεβού με τον κ. Πιτσιλή προκειμένου να μάθουν γιατί δεν προχωρά η διαδικασία. Να πιέσουν ώστε αυτή να υλοποιηθεί και μάλιστα άμεσα.

Διαβάστε επίσης