Πήγαν από την Καβάλα στα σύνορα για να δουν τι συμβαίνει

 Πήγαν από την Καβάλα  στα σύνορα για να δουν τι συμβαίνει

Την ώρα που ένα όχημα του τουρκικού στρατού περνά με μεγάλη ταχύτητα και τις σειρήνες του ανάμενες επί του τουρκικού εδάφους, απέναντι από την κοινότητα των Μαρασίων, ένα ζευγάρι από την Καβάλα, ο Νικόλαος και η Μαρία Καραγκιαούρη, ήρθε να δει τι συμβαίνει στα σύνορα.

Το ζευγάρι επισκέφτηκε την κόρη τους που σπουδάζει στην Ορεστιάδα. Από εκεί, έφτασαν οδικώς στα Μαράσια, για να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με την Τουρκία και εκφράζουν την ανησυχία τους για την πίεση που δέχεται η χώρα στις Καστανιές, όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο Παζάρ Κουλέ.

«Βλέπουμε ότι εδώ οι κάτοικοι είναι ήρεμοι. Εμείς που είμαστε πιο μακριά νομίζω ανησυχούμε περισσότερο», λέει στo Sputnik η κ. Καραγκιούρη που πίνει τον καφέ της μαζί με τον σύζυγό της σε μια καφετέρια δίπλα στον ποταμό Έβρο, στα Μαράσια. Ακριβώς απέναντι είναι η Τουρκία.

Η παρουσία τής αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη και ανά τακτά διαστήματα κάποιο από τα οχήματα με αστυνομικούς και στρατιώτες αναχωρεί για περιπολία, σύμφωνα με τις εντολές που δίνονται.

Η κ. Καλλιόπη, κάτοικος των Μαρασίων και επίτροπος στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πίνει και εκείνη τον καφέ της παρέα με μια φίλη της, σε μια καφετέρια. Όπως μας είπε, τις τελευταίες ήμερες δεν περνούν μετανάστες από το χωριό, καθώς, λόγω της αυξημένης παρουσίας του στρατού και της αστυνομίας, δεν καταφέρνουν να περάσουν.

Ωστόσο, αναρωτιέται για πόσο διάστημα θα κρατήσει η ένταση στα σύνορα.

Την ίδια ώρα, στο κοινοτικό κτίριο των Μαρασιών, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει τρόφιμα, εμφιαλωμένα μέρα και άλλα. Το κτίριο είναι ανοιχτό μέρα και νύχτα, προκειμένου να περνούν οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες για να παίρνουν τρόφιμα και νερό και να ξεκουράζονται από τις πολύωρες περιπολίες.

Νωρίς το πρωί, 3,5 χιλιόμετρα από τα Μαράσια, στις Καστανιές υπήρχε ιδιαίτερη ένταση στο τουρκικό έδαφος, ενώ δεκάδες δακρυγόνα έπεφταν από το τουρκικό έδαφος στο ελληνικό.

Οι κάτοικοι στα Μαράσια τα άκουγαν κι ελπίζουν να εκτονωθεί η όλη κατάσταση.

Πηγή : sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης