• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Ποινή 450 ωρών εργασίας στο Δήμο Καβάλας

 Ποινή 450 ωρών εργασίας στο Δήμο Καβάλας

30 υποθέσεις επρόκειτο να απασχολήσουν τη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας. Πολλές ωστόσο παραγράφηκαν  (σε εφαρμογή νέας ειδικής διάταξης) κι έτσι μαζί με τις συνηθισμένες αναβολές η συνεδρίαση «ελάφρυνε» αρκετά. Από τις υποθέσεις που δικάστηκαν χθες ξεχώρισε αυτή με την διαφορετική ποινή, λόγω της οικονομικής αδυναμίας του κατηγορούμενου. Η οικονομική κρίση έφθασε προ πολλού και στις αίθουσες των δικαστηρίων. Όσοι βρίσκονται σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία καταδικάζονται σε εθελοντική εργασία. Αυτό έγινε χθες με συμπολίτη, ελεύθερο επαγγελματία.

Δικάζονταν για χρέος στο δημόσιο 500.000 ευρώ. Το συνολικό του χρέος φθάνει στο 1 εκ ευρώ. Απέδειξε στο δικαστήριο ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και της ασυνέπειας του δημοσίου. Αυτό του ανέθεσε διάφορες εργασίες, έκοψε κανονικά τιμολόγια που δεν πληρώθηκαν. Αντίθετα έπρεπε ο ίδιος να πληρώσει τον μεγάλο ΦΠΑ. «Έτσι με πήρε η κατηφόρα» είπε απολογούμενος στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του δήλωσε ότι ο πελάτης του κατέφυγε ακόμη και σε τοκογλύφους αλλά όπως τόνισε η κατάσταση αντί να βελτιωθεί έγινε χειρότερη. «Κάνει αγώνα επιβίωσης» συμπλήρωσε ο συνήγορος. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να γίνει ούτε καν απόπειρα ρύθμισης αυτού του μεγάλου χρέους. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών που λόγω βεβαρυμμένου ποινικού μητρώου δεν μπορούσε να συνοδεύσει με αναστολή. Μετέτρεψε την ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα και στη συνέχεια σε εθελοντική εργασία. Ο κατηγορούμενος- η έφεση του οποίου έχει ανασταλτικό χαρακτήρα- καταδικάστηκε τελικά σε εθελοντική εργασία στον Δήμο Καβάλας 450 ωρών για έναν χρόνο. Ο Δήμος Καβάλας φαίνεται να ήταν ενημερωμένος για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο κι έτσι δήλωσε εγγράφως ότι αποδέχεται την συγκεκριμένη εθελοντική εργασία. Αφορά άλλωστε τομέα στον οποίο υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Κι άλλοι συμπολίτες- ακόμη και επιστήμονες που οικονομικά απέτυχαν- δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στον Δήμο Καβάλας αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα.

 

Διαβάστε επίσης