• 18 Μαΐου 2024,

Συζήτηση για την οδό Εθνικής Αντίστασης

 Συζήτηση για την οδό Εθνικής Αντίστασης

Στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής μίλησε χθες ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης. Ασχολήθηκε κυρίως με την οδό Εθνικής Αντίστασης από το ΝΟΚ μέχρι το κτήριο του Λιμεναρχείου  και του Οργανισμού λιμένα, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η απογευματινής πεζοδρόμηση να επεκταθεί και το μήνα Οκτώβριο.

Ο κ. Ηλιάδης δεν έκρυψε ότι ο Οργανισμός έχει άλλα σχέδια γι΄ αυτόν τον δρόμο, ο οποίος παρά τις παρατηρήσεις των συγκοινωνιολόγων ότι αν κλείσει θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά την υπόλοιπη κεντρική περιοχή της Καβάλας, είναι δρόμος που ο Οργανισμός τον φαντάζεται αλλιώς.

Ο Χρήστος Ηλιάδης είπε ότι η απογευματινή πεζοδρόμηση επεκτείνει και τον Οκτώβριο μετά από αίτημα των επαγγελματιών. Ταυτόχρονα είπε αρχίζει μία συζήτηση για το μέλλον της οδού. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και τον Οκτώβριο πιλοτικά, είπε ο κ. Ηλιάδης, ενώ όλη τη χειμερινή περίοδο, υποσχέθηκε διαβούλευση.

Για τα παράπονα των Επαγγελματιών της ίδιας περιοχής από τη δράση μικρών παιδιών που αρπάζουν ότι βρούνε από τα τραπέζια αυτών των καταστημάτων, ο Χρ. Ηλιάδης είπε ότι το θέμα είναι σοβαρό. Σε σχέση με τη διαφορά του Οργανισμού Λιμένα με τη Δημωφέλεια είπε ότι επεδίωξε από την αρχή να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Οφείλουμε είπε να προστατέψουμε το Δημόσιο συμφέρον. Σεβόμαστε – τόνισε – τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αλλά επανάλαβε ότι και γι΄ αυτό το θέμα ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει και να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο.

Αργότερα χθες το μεσημέρι ο Οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. δεν σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις και συμμορφώνεται με αυτές. Τούτο δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα του Οργανισμού όπως προβλέπεται από τον νόμο. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας την 16-11-2016 και καλεί την Δημωφέλεια  ν’ αποφύγει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Ο Οργανισμός κινείται πάντοτε για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος που υπηρετεί, ιδίως δε, τα έννομα συμφέροντα του Λιμένος και του σκοπού που του ανέθεσε η πολιτεία να επιτελεί.

Εκ της Ο.Λ.Κ.    Α.Ε.

 

 

Διαβάστε επίσης