Πιο όμορφος ο υπήνεμος μόλος

 Πιο όμορφος ο υπήνεμος μόλος

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας δρα καθημερινά προκειμένου να κάνει πιο όμορφο το κεντρικό λιμάνι της πόλης, ενισχύοντας με συμπληρωματικά έργα αυτό των πλωτών εξεδρών. Τελευταία εργάζεται στον υπήνεμο μόλο, που βρίσκεται μετά τα κτήρια του ΝΟΚ. Εκεί τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά με λάμπες λεντ που λειτουργούν εδώ και μία εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες τοποθετούνται παγκάκια. Ο ΟΛΚ εκτιμά ότι και αυτή η περιοχή του λιμανιού είναι πλέον πολυσύχναστη, την κάνει πιο όμορφη και πιο προσιτή στον κόσμο. Το έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, περιλαμβάνει κι επέμβαση στο δάπεδο του υπήνεμου μόλου, καθώς σε ορισμένα σημεία υπάρχουν προβλήματα.

Παράλληλα ο Οργανισμός Λιμένα συμπληρώνει και το έργο των πλωτών εξεδρών, τις οποίες θ΄ ασφαλίσει με πόρτες που θα βάλει στα σημεία πρόσβασης σε αυτές. Οι πόρτες θ΄ αποκλείουν κάθε άσχετο από το να έχει πρόσβαση στις πλωτές εξέδρες, στη δεύτερη συστάδα θα τοποθετηθούν κι επιπλέον κάγκελα, καθώς έχουνε παρατηρηθεί διάφορες περίεργες καταστάσεις, με άσχετα άτομα να κινούνται δίπλα ή και μέσα στα σκάφη αναψυχής.

Χθες ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρ. Ηλιάδης επανήλθε στο θέμα των αλιευτικών σκαφών και στον τρόπο που θα εξυπηρετούνται στο κεντρικό λιμάνι. Είπε ότι οι ιδιοκτήτες των αλιευτικών σκαφών που ενοχλούν, επειδή δένουν κοντά στα σκάφη αναψυχής, ειδοποιήθηκαν ν΄ απομακρύνουν τα σκάφη τους από το λιμεναρχείο. Σύμφωνα με το Χρ. Ηλιάδη, ο ΟΛΚ έχει αποφασίσει για το που θα δένουν τα αλιευτικά σκάφη, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει επαρκής χώρος. Προτείνεται μάλιστα στα αλιευτικά σκάφη, όταν στα σημεία που προορίζονται γι΄ αυτά, υπάρχουν άλλα αλιευτικά σκάφη, να μετακινούνται και να δένουν είτε στο λιμάνι της Ιχθυόσκαλας, είτε στη Νέα Πέραμο.

«Πρέπει ν΄ αποφασίσουμε αν θέλουμε το κεντρικό λιμάνι να είναι λιμάνι για τα σκάφη αναψυχής και επιβατική ακτοπλοΐα ή αν είναι λιμάνι για όλες τις χρήσεις» λέει με νόημα ο κ. Ηλιάδης, προκαλώντας μία δημόσια συζήτηση και μια οριστική απάντηση στο ερώτημα, στον προβληματισμό που θέτει.

 

Διαβάστε επίσης