Πιο σύντομες παρελάσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

 Πιο σύντομες παρελάσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

Στη διάρκεια σύσκεψης που θα γίνει σήμερα στο Διοικητήριο θα ληφθούν οι οριστικές και αναλυτικές αποφάσεις για τις παρελάσεις και τις λοιπές εκδηλώσεις στο Ν. Καβάλας, πριν και κατά την ημέρα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ.

Εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Οκτώβρη. Οι παρελάσεις φυσικά και θα γίνουν αλλά σήμερα θα αποφασιστεί το πώς θα γίνουν. Όχι μόνο αυτή της Καβάλας αλλά και οι παρελάσεις στις έδρες των λοιπών 3 Δήμων όπως επίσης όλες οι εκδηλώσεις στις δημοτικές κοινότητες.

Τις αποφάσεις θα λάβουν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Διευθυντής Υγείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια. Για τις παρελάσεις σε Θάσο- Νέστο- Παγγαίο αρμόδιοι είναι οι αντίστοιχοι Δήμοι. Θα υποχρεωθούν κι αυτοί ωστόσο να ακολουθήσουν και να υλοποιήσουν όσα αποφασιστούν σήμερα.

Η Διεύθυνση Υγείας επιμένει να είναι υποχρεωτική η μάσκα όχι μόνο σε αυτούς που θα κάνουν παρέλαση αλλά και σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν τις παρελάσεις. Αναφέρεται ειδικότερα σε καταστάσεις συνωστισμού (λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου) κι ως εκ τούτου η μάσκα είναι υποχρεωτική αν και οι εκδηλώσεις γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Στην Καβάλα οι μαθητές κάθε σχολείου θα είναι λιγότεροι, έως 24 ανά σχολείο αντί 32 ανά σχολείο. Τυμπανιστές όπου υπήρχαν δεν θα υπάρχουν.

Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στο Πάρκο και έμπροσθεν του Διοικητηρίου αλλά σε απόσταση. Αλλού αυτοί των Δημοτικών, αλλού των Λυκείων κτλ. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται οι σύλλογοι. Πολιτιστικοί κτλ. Για τους συλλόγους (όσους τελικά θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της Πέμπτης) αποφασίζεται να λάβουν μέρος μόνο αυτοί που θα συνοδεύουν το λάβαρο του κάθε συλλόγου. Τελικός στόχος των μέτρων είναι η κάθε παρέλαση ή εκδήλωση να διαρκεί λίγο. Οι παρελάσεις από 40 έως το πολύ 60 λεπτά. Η παρέλαση στην Καβάλα προ κορωνοϊού είχε διάρκεια λίγο μεγαλύτερη της μιας ώρας.

Όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν και θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Αμέσως μετά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Ίδιες αποφάσεις θα παρθούν για περιορισμένη συμμετοχή μαθητών τόσο στη δοξολογία της Πέμπτης όσο και στην κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Κήπο (παραμονή της εθνικής εορτής).

Διαβάστε επίσης