• 26 Απριλίου 2024,

49 δωρεές στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω κορωνοϊού

 49 δωρεές στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω κορωνοϊού

Σε συνεδρίαση του στις 14 Οκτώβρη το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Καβάλας συνέταξε και έλαβε γνώσης ενός πλήρους καταλόγου 49 δωρεών που είχε από την έναρξη της πανδημίας έως πρόσφατα.

Δωρεές εταιριών, ιδιωτών και άλλων. Οι οποίες στήριξαν το νοσηλευτικό ίδρυμα στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε και βρίσκεται. Οι δωρεές αφορούν απαραίτητο εξοπλισμό, είδη προστασίας από τον κορωνοϊό, αναλώσιμα προϊόντα κτλ.

Από τον κατάλογο των δωρεών προκύπτουν τα εξής:

Η πρώτη δωρεά έγινε τον Απρίλιο του 2020 κι ήταν τα κρεβάτια ΜΕΘ προερχόμενα από τις εταιρίες της ΒΦΛ. Στην συνέχεια κι άλλες εταιρίες έκαναν ίδιες ενέργειες, άλλου περιεχομένου, όπως η SMIRDEX- Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας ΑΕ- Αφοί Τσατσούλη κτλ. Τον Ιούνιο του 2020 υπήρξε η δωρεά αυτόματου μοριακού αναλυτή του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Δωρεές έκαναν επίσης ο Κυνηγετικός σύλλογος Καβάλας, ο Ροταριανός Όμιλος, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου, ο Κυνηγετικός σύλλογος Χρυσούπολης κτλ. Κάποιοι από τους δωρητές θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Ξεχωρίζουν επίσης οι δωρεές ανθρώπινου δυναμικού. Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου πρόσφερε 3 νοσηλεύτριες για χρονική διάρκεια 3 μηνών και ο ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας έναν εργαζόμενο μεταφορέα ασθενών για δύο μήνες.

Με την απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου επικυρώνει τις αποφάσεις του διοικητή με τις οποίες έγιναν αποδεκτές οι δωρεές. Σημειώνουμε ότι ο κατάλογος φθάνει ως τις δωρεές αρχές Σεπτέμβρη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ή δεν θα υπάρξουν κι επόμενες.

Διαβάστε επίσης