Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καβάλα για το νομοσχέδιο λαϊκών αγορών

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καβάλα για το νομοσχέδιο λαϊκών αγορών

Πολύ πιθανή είναι σήμερα στην Καβάλα συγκέντρωση μικροπωλητών λαϊκών αγορών και πορεία διαμαρτυρίας τους. Προς το διοικητήριο. Η πρωτοβουλία ανήκει στους παραγωγούς κι αφορά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές σε όλη την Ελλάδα.

Με το νομοσχέδιο διαφωνούν άπαντες οι εμπλεκόμενοι στις λαϊκές αγορές. Παραγωγοί, έμποροι και έμποροι προϊόντων γης. Αυτές οι αντιδράσεις έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα. Αφορούν πολλά και διάφορα σημεία του νέου νόμου. Ο οποίος έτυχε μιας διαβούλευσης αλλά όπως προκύπτει στην πράξη, η Κυβέρνηση επέμενε σε όσα εξ αρχής είχε προγραμματίσει και αλλάζει.

Στο Ν. Καβάλας υπάρχει δυσκολία για τη σημερινή κινητοποίηση που τελικά φαίνεται ότι θα είναι μόνο των παραγωγών λαϊκών αγορών. Και όσων εξ αυτών συμμετάσχουν. Πριν αποφασιστεί η κινητοποίηση είχαν γίνει προμήθειες για τις σημερινές λαϊκές. Όταν λοιπόν κάποιος έχει αγοράσει προϊόντα για να τα διαθέσει στις σημερινές λαϊκές πώς θα αποφασίσει αντί να πάει στη λαϊκή, να πάει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Θα του μείνουν τα προϊόντα.

Πολύ περισσότερο που ειδικά σήμερα και εντελώς συμπτωματικά οι λαϊκές αγορές στο Ν. Καβάλας είναι 3 αντί για 2 που γίνονται κάθε Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα σήμερα γίνεται η λαϊκή του Πρίνου στη Θάσο, η λαϊκή στην Τούζλα και η λαϊκή της Χρυσούπολης. Αυτή μεταφέρθηκε να γίνει σήμερα επειδή αύριο υπάρχει η αργία στη Χρυσούπολη για την γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Μια άλλη κακή σύμπτωση αφορά την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου. Σήμερα στη Βουλή. Οι θιγόμενοι δεν έχουν πολλά περιθώρια να αντιδράσουν. Κι ενώ διαφωνούν με όλο το νομοσχέδιο δεν έχουν χρόνο και ευκαιρία να οργανωθούν. Παρόλα αυτά σήμερα στην Αθήνα θα γίνει επίσης μεγάλο συλλαλητήριο.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης