• 18 Μαΐου 2024,

Πιθανή αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Αίγυπτο

 Πιθανή αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Αίγυπτο

Τη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με το Κάιρο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου 2017 προγραμματίζει η Egyptair. Το συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει από πέρσι στα πλάνα της αεροπορικής εταιρείας της Αιγύπτου, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της οικονομικής αστάθειας που υπήρχε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αίγυπτο, γεγονός που καθιστούσε το εγχείρημα εξαιρετικά αβέβαιο.

Όπως σημείωσε χθες στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σαλάχ Ταουφίκ, υπεύθυνος της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο, υπάρχει από την πλευρά της εταιρίας ισχυρό ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση του Κάιρου με το αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς οι Αιγύπτιοι εκτιμούν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη χώρα τους από τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουν οι αρμόδιοι παράγοντες της Αιγύπτου να επαναφέρουν την επισκεψιμότητα της χώρας τους στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την επανάσταση στη χώρα το 2011, όταν μέχρι το 2010 δεχόταν 14,7 εκατ. επισκέπτες. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε ο Οργανισμός Τουρισμού της Αιγύπτου θα διαθέσει τα επόμενα τρία χρόνια 63 εκατ. δολ. για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Αιχμή της καμπάνιας θα είναι ο προσιτός εξωτισμός της Αιγύπτου και φυσικά η ιστορία, μιας και η Αίγυπτος διαθέτει περίπου το 25% των αρχαιοτήτων που έχουν ανακαλυφθεί στον πλανήτη. Πηγή: http://voria.gr

Διαβάστε επίσης